Ο Κορονοϊός Επανέφερε στο Προσκήνιο Ένα Ραπ Γκρουπ Από τον Βύρωνα - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ο Κορονοϊός Επανέφερε στο Προσκήνιο Ένα Ραπ Γκρουπ Από τον Βύρωνα

Οι CoronaVirus άρχισαν να «τρεντάρουν» ξανά στα social media,
οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά.


Τις τελευταίες εβδομάδες, όλη η υφήλιος συζητά για τον κορονoϊό, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την εξάπλωσή του. Ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα, όμως τις τελευταίες μέρες έχουν αναφερθεί κρούσματα σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη. Και μπορεί στην Ελλάδα να τον αποκαλούμε κοροναϊό/κορωναϊό/κοροναϊό, όμως στα social networks «τρεντάρει» με την αγγλική ονομασία: Coronavirus.

Το Coronavirus, λοιπόν, φαίνεται πως ξύπνησε αναμνήσεις στους πιο παλιούς hip-hop fans στην Ελλάδα, που θυμήθηκαν τους CoronaVirus.

Πρόκειται για ένα rap group απ' τον Βύρωνα, που εμφανίστηκε στα early 00's και κατάφερε με τον καιρό να χτίσει -κυρίως στα underground δρώμενα- ένα μικρό buzz γύρω από το όνομά του.



Οι CoronaVirus δημιουργήθηκαν το 2002 από δύο ξαδέρφια, τον SixteenPads και τον Enrow. Οι δύο καλλιτέχνες ξεκίνησαν από τον χώρο του γκράφιτι και τελικά μεταπήδησαν στο rap. Στο line up του γκρουπ θα προστεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και οι Raska, Orkez, Zeda και Touter.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, το 2006 θα αισθανθούν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά και έτσι χαρίζουν στο κοινό το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στους φίλους της rap μουσικής ήταν τα beats, τα οποία επιμελούνταν ο Touter με τον SixteenPads - που έγιναν ευρύτερα γνωστοί σαν ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής με το όνομα, Styles Unlimited. Στην ομάδα προστίθεται αργότερα και ο Dj Stigma και το 2008 θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο «Μέρος Βήτα».


Πολλοί θα τους συγκρίνουν ηχητικά με τους ΒήταΠεις, ωστόσο οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι η ποιότητα των παραγωγών τους άλλαξε το παιχνίδι στον τομέα της ανεξάρτητης σκηνής. Στη συνέχεια και για κάποια χρόνια, θα αφοσιωθούν στις solo προσπάθειές τους, για να επιστρέψουν το 2012 με τον τρίτο και τελευταίο τους δίσκο, «Σκληρό Ναρκωτικό».

Έπειτα από κάποιες τελευταίες live εμφανίσεις, οι CoronaVirus θα χαθούν από το προσκήνιο, με κάποια από τα μέλη του να συνεχίζουν ως Coronas. Tο όνομά τους έχει αποκτήσει επάξια τη δική του σελίδα στο βιβλίο της hip-hop ιστορίας του Βύρωνα, μιας περιοχής που «γέννησε» ουκ ολίγα ιστορικά σχήματα και καλλιτέχνες του χώρου.

Κάποιος θα έλεγε ότι η ιστορία τελείωσε εκεί.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, πολλοί φίλοι της rap επισκέφτηκαν ξανά τα τραγούδια τους, με αφορμή το -όχι και τόσο ευχάριστο- γεγονός της εξάπλωσης του ομώνυμου ιού. Το comment section κάποιων από τα βίντεο που υπάρχουν στο YouTube έχει αρχίσει να ενεργοποιείται ξανά, ενώ και στη σελίδα του γκρουπ στο Facebook -ίσως σε μια ένδειξη μαύρου χιούμορ- εμφανίστηκαν καινούρια posts, έπειτα από τρία χρόνια αδράνειας.

Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί αυτή η παρανοϊκή ιστορία είναι και μια επανένωση -ή επανεμφάνιση για να το θέσω καλύτερα- των CoronaVirus.

Για να δούμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->