ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Καλλιμάνη 
στη Μουσική Πυξίδα!


Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Καλλιμάνης στη Μουσική Πυξίδα!

Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν πολλοί στην ζωή τους για να πετύχουν επαγγελματικά, άλλοι απλά είναι τυχεροί. Ο χρυσός όμως συνδυασμός, είναι να έχεις τύχη, θέληση, πολύ ταλέντο και να δουλέψεις πολύ για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Ένας τέτοιος καλλιτέχνης είναι και ο Γιάννης Καλλιμάνης. Ένας νέος άνθρωπος σεμνός και ταπεινός που θέλει να εργαστεί σκληρά και το αποτέλεσμα που θα βγάλει να ξεχωρίζει κι όταν το ακούς να καταλαβαίνεις ότι ακούς τον Γιάννη Καλλιμάνη

Συνέντευξη: Καλλιμάνης Team


Ας αρχίσουμε από τα βασικά λοιπόν, πως ξεκίνησες το τραγούδι?

Πριν από περίπου 8-9 χρόνια ήρθα στην Αθήνα, όταν ένας φίλος μου τραγουδιστής, ο Θοδωρής Γεωργιάδης μου πρότεινε να δουλέψω μαζί του. Είχαμε ένα demo αλλά λόγω χρημάτων δεν βρίσκαμε κάποιον τραγουδιστή για να ερμηνεύσει το κομμάτι και προσφέρθηκα εγώ. Όταν άκουσαν το demo από την εταιρεία, θέλησαν να με γνωρίσουν και κάπως έτσι ξεκίνησα... Πριν όμως από αυτό είχα ξεκινήσει να σπουδάζω κάτι τελείως διαφορετικό, ηλεκτρονικός.

Το να γίνεις επαγγελματίας τραγουδιστής ήταν ένα όνειρο που είχες από μικρός ή προέκυψε στην πορεία;

Από πολύ μικρός ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική. Ήταν αυτό που λέμε το όνειρό μου! Συνειδητοποίησα όμως πως ήταν αυτό που θα ακολουθούσα επαγγελματικά όταν ήρθα στην Αθήνα και μπήκα στο στούντιο. Μόλις είδα ότι το όνειρό μου γινόταν πραγματικότητα.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι με τίτλο «Τώρα μόνος». Πες μας λίγα λόγια για αυτό...

Ίσως να είναι ένα από τα πιο προσωπικά τραγούδια που έχω γράψει μέχρι τώρα. Η έμπνευση μου ήρθε σε ανύποπτο χρόνο. Καθώς ταξίδευα και ήμουν μέσα στο αεροπλάνο. Κι απλά το ηχογράφησα στο κινητό μου. Μιλάει για όλα όσα περνάνε από το μυαλό σου και όλα όσα κάνεις όταν σου λείπει κάποιος.


Ετοιμάζετε νέο τραγούδι μαζί με την Ορχιδέα με τίτλο «Τελειώνει η αυλαία». Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και πότε θα κυκλοφορήσει;

Υπήρχε ανέκαθεν η επιθυμία να συνεργαστώ με την Ορχιδέα και όταν γράφτηκε αυτό το κομμάτι κατευθείαν το φαντάστηκα με τη φωνή της. Την πήρα τηλέφωνο, ήρθε στο ραντεβού, το άκουσε, το δοκιμάσαμε και όλα πήραν το δρόμο τους. Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την Music Liberty.


Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σου και με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να ακούω πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Ίσως και αταίριαστα μεταξύ τους. Οι επιρροές και η έμπνευση μπορεί να προκύψουν από ποικίλα ακούσματα. Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης για μένα. Η αλήθεια είναι ότι είχα τη χαρά να συνεργαστώ με αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες μέχρι τώρα, τους οποίους σέβομαι και θαυμάζω. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες συνεργασίες.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι τώρα;

Να αντιμετωπίζω τους φόβους μου.

Λόγω της οικονομικής δυσκολίας που διανύουμε στην Ελλάδα, καλώς η κακώς άλλους λίγο, άλλους πολύ, μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό έχει επεκταθεί , και στο χώρο της μουσικής, (των δισκογραφικών εταιρειών κ.λ.π) είσαι αισιόδοξος για το μέλλον ;

Δεν νομίζω ότι είμαι από εκείνους που πρόλαβαν να ζήσουν την «Χρυσή Εποχή» της δισκογραφίας στην Ελλάδα καθώς είμαι από τους νεότερους καλλιτέχνες. Είμαι αισιόδοξος όμως από τη φύση μου. Άλλωστε εκεί που κοιτάς εκεί πας επομένως προτιμώ να κοιτάω ψηλά.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια που τα ακούς συνέχεια;

Εκτός από τον Αντώνη Βαρδή, τελευταία, ακούω πολύ συχνά κομμάτια από τα 90s .



Ασχολείσαι με τα Social Media... Facebook, Twitter, Instagram?

Ναι γιατί είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τους fans!

Πολλοί καλλιτέχνες κυκλοφορούν τα τραγούδια τους πλέον διαδικτυακά. Το διαδίκτυο βοηθάει πιστεύεις στην προώθηση της δουλειάς σας;

Όπως και με κάθε «εργαλείο» που ανακαλύπτει ο άνθρωπος έτσι και το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά. Βοηθάει στο να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους η μουσική σου όμως εξυπηρετεί και την «πειρατεία».

Τι θα συμβούλευες έναν νέο που ξεκινάει σήμερα με στόχο μια καριέρα σαν την δική σου?

Να πιστεύει στον εαυτό του, να δουλεύει σκληρά και να μην τα παρατήσει στην πρώτη δυσκολία. Να τολμήσει να ακολουθήσει το όνειρό του.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Ετοιμάζω το νέο μου single με τίτλο «Δεν αλλάζω γειτονιά», δουλεύω εντατικά στο στούντιο πάνω στα τραγούδια που θα περιλαμβάνει το νέο μου άλμπουμ και ετοιμάζομαι για τις εμφανίσεις μου που έχω συζητήσει από μέσα Φεβρουαρίου.

Κάπου εδώ σε αποχαιρετώ και σε ευχαριστώ για αυτή την πολύ όμορφη κουβέντα μας.. μια ευχή για Σένα και μια για τους Αναγνώστες μας !

Η ευχή που θα κάνω για τους αναγνώστες αλλά και για εμένα είναι ίδια! Να είμαστε καλά στην υγεία μας γιατί είναι το σημαντικότερο και να έχουμε πάντα κοντά μας ανθρώπους που θα αξίζουν την αγάπη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->