ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ:ΔΥΟ ΜΥΣΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 30 - 31 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΔΥΟ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ(ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ)ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ:ΔΥΟ ΜΥΣΤΕΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 30 - 31 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΔΥΟ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ(ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ)ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Γιάννης Αγγελάκας - Νίκος Βελιώτης, εικόνες από τη γενική πρόβα: Δύο μύστες στο Ηρώδειο

30 και 31 Ιουλίου - Δύο «Λύκοι στη χώρα (και στο χώρο) των θαυμάτων»


Εχθές γίναμε θεατές μιας ανατρεπτικής όψης του Ηρωδείου.

Είχα μεγάλη ανυπομονησία να παρακολουθήσω εχθές τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη στη γενική πρόβα της παράστασης «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και για να πω την αλήθεια μια μικρή αγωνία για το πώς θα ταιριάξουν στο αρχαίο επιβλητικό Ηρώδειο

Είχα ακούσει τον δίσκο εξαιτίας και της κυκλοφορίας του από το όγδοο (πόση χαρά και καμάρι!) δεκάδες φορές ολόκληρο χωρίς διακοπή και ήξερα πόσο καθοριστικά λειτουργεί η συνεχής ροή των τραγουδιών για να εισχωρήσει ο ακροατής στον πυρήνα τους και να εισπράξει τη δύναμη της εναλλαγής και του συνδυασμού τους που μόνο τυχαίος δεν είναι.

Έχοντας αυτή την εμπειρία περίμενα ότι η ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών θα μου δημιουργούσε ανάλογη αίσθηση και ανάλογα συναισθήματα με αυτά που ένιωσα στις πρώτες ακροάσεις του δίσκου.

Έπεσα εντελώς έξω και αυτό συνέβη γιατί σκέφτηκα τους δημιουργούς και το θέατρο σαν δύο στοιχεία ανταγωνιστικά που θα έδιναν μάχη για το ποιο θα υπερισχύσει.

Αυτό φυσικά δεν συνέβη ποτέ. Μετά από μία εύλογη αμηχανία στην αρχή και τους λίγους θεατές επηρεασμένους από την αναμονή και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (που τηρήθηκαν κατά γράμμα), άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά μας μία συναρπαστική και απόκοσμη τελετουργία μετάβασης στο μουσικό σύμπαν των «Λύκων», έναν κόσμο γοητευτικό, με σκληρές αιχμές και ρέουσα τρυφερότητα, αλλόκοτο και οικείο, σαγηνευτικό και επικίνδυνο.


Η σκηνή κλονίστηκε από την ενέργεια της μουσικής και σε συνδυασμό με τον ψυχεδελικό φωτισμό άρχισε να αιωρείται και οι καλλιτέχνες να γίνονται όντα του ονείρου.

Εν τέλει οι πρωταγωνιστές και το θέατρο δεν λειτούργησαν ανταγωνιστικά, έγιναν προϊόντος του χρόνου συστατικά ενός νέου ακμαίου οργανισμού που προέκυψε από την ένωσή τους.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης δεν φοβήθηκαν το Ηρώδειο, το σεβάστηκαν με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουν, παρέμειναν οι εαυτοί τους και άφησαν τη μαγεία του θεάτρου να λειτουργήσει υπερβατικά.

Οι εξαιρετικοί μουσικοί που πλαισιώνουν τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη ήταν καθοριστικοί γι’ αυτή την υπέρβαση.

Μην χάσετε την ευκαιρία σήμερα και αύριο να γίνετε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες αυτής της ανατρεπτικής ιστορίας που θα πιστεύουν μόνο οι παρόντες.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτούσιος δίσκος παρουσιάζεται στο Ηρώδειο σε avant - premier ζωντανά στο κοινό.

Ο δίσκος «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» Κυκλοφορεί σε 2πλό Lp cd από το Ogdoo Music Group και την All Together Now.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου

Μουσικοί:

Γιάννης Αγγελάκας φωνή

Νίκος Βελιώτης τσέλο

Φώτης Σιώτας βιόλα

Σοφία Ευκλείδου τσέλο

Ηλίας Μπαγλάνης πλήκτρα

Λαμπρινή Γρηγοριάδου φωνητικά

Επιμέλεια ήχου Γιώργος Ταχτσίδης, Μίμης Κωνσταντινίδης, Coti K

Επιμέλεια φωτισμού Νίκος Κεχαγιάς

Παραγωγή Novel Vox

INFO

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2020

Υποσύνολο – Fragment

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ

«ΛΥΚΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» - ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 30 & 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η προπώληση των εισιτηρίων για την πρώτη live παρουσίαση του δίσκου στις 30 & 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο, γίνεται στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39) και ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Μπορείτε να ακούσετε το δίσκο μέσα από το επίσημο κανάλι του Γιάννη Αγγελάκα και να τον προμηθευτείτε σε όλα τα δισκοπωλεία σε διπλό LP και cd.

GALLERY

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->