ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ»(NEW ALBUM) - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ»(NEW ALBUM)

Xάρης Πανόπουλος- «Το δέντρο που μεγάλωσε»


Ο Χάρης Πανόπουλος είναι ένα νέο παιδί για το οποίο η δημιουργία είναι αναπόφευκτος προορισμός.

Κινούμενος «Εντός και εκτός του κόσμου» γράφει τα τραγούδια του ακολουθώντας ένα μουσικό μονοπάτι που δημιουργεί μόνος του πόντο , πόντο με επιμονή, κόπο και έμπνευση.

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Το δέντρο που μεγάλωσε» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και από σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων.
«Το δέντρο που μεγάλωσε» είναι ένας δίσκος που θα μπορούσε κάλλιστα να καταθέσει ένας φτασμένος τραγουδοποιός. Ξεχειλίζει από νεανικό δυναμισμό και χαρακτηρίζεται από μια σπάνια συναισθηματική ισορροπία που ξαφνιάζει ευχάριστα τον ακροατή του.

Ο Χάρης Πανόπουλος, λαουτίστας ο ίδιος, είναι θαυμαστής και «παιδί» της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Οι επιρροές του από την παράδοση είναι εμφανείς τόσο στις μελωδίες όσο και στις ενορχηστρώσεις του.

Καταφέρνει ωστόσο να αφομοιώνει αρμονικά τα αγαπημένα του ακούσματα, δημιουργώντας τη δική του ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη μουσική του πρόταση.

Ο συνδυασμός στοιχείων της έντεχνης σκηνής και της ανεξάντλητης παραδοσιακής μουσικής δεξαμενής φέρει τη σφραγίδα του τραγουδοποιού και έχει σαν αποτέλεσμα ένα άκουσμα γοητευτικό και οικείο.

Στο τραγούδι «Του χωρισμού» συμμετέχει η εξαιρετική Γεωργία Νταγάκη ενώ το τραγούδι «Όλο το τώρα» υπογράφει στιχουργικά ο καταξιωμένος Οδυσσέας Ιωάννου.

Οι συνθέσεις είναι του Χάρη Πανόπουλου εκτός από τα τραγούδια: «Καστελόριζο» που έχει γραφεί επάνω σε γαμήλιο σκοπό του Καστελόριζου, «Πράσινες Γραμμές» σε μουσική του Γιάννη Κακλή και «Ανηφόρα» σε μουσική του Δημήτρη Γλέζου.

Οι στιχουργοί που εμπιστεύτηκαν τα λόγια τους στον Χάρη είναι οι: Αντώνης Κατσαμάς, Γιώργος Καραμήτρος, Ελένη Σιούφτα, Θοδωρής Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνα Καφφέ, Χρήστος Κωτσάκης και Καλλιρόη Μπελεβώνη.

Ο Χάρης Πανόπουλος ερμηνεύει αλάνθαστα και στιβαρά, διαθέτοντας ολοκληρωμένη μουσική παιδεία αλλά και άκρατο συναισθηματισμό που συγκινεί. 

Όποιος τον ακούσει να τραγουδά ζωντανά καταλαβαίνει ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη που δεν διεκδικεί τον εντυπωσιασμό αλλά το δικαίωμα να μοιράζεται με το κοινό του, την προσωπική του ματιά για τον κόσμο. 

«Το δέντρο που μεγάλωσε» είναι το αποτέλεσμα προσπάθειας τριών ετών, μιας ξεχωριστής συντροφιάς μουσικών που πρώτα από όλα απόλαυσε τη διαδικασία της δημιουργίας του.

Καθοριστική ήταν η συνδρομή της Ισμήνης Πεπέ που είχε την ιδέα της δημιουργίας του δίσκου και παραχώρησε το στούντιό της για τις ηχογραφήσεις.

Ειδική μνεία αξίζει στους μουσικούς του σχήματος που έλαμψαν οι περισσότεροι και στη συναυλία του Χάρη Πανόπουλου το προηγούμενο Σάββατο στο θέατρο Πέτρας και συμμετείχαν στην ηχογράφηση του δίσκου.

Γιάννης Βαβάτσικος: Βιολί
Κωνσταντίνα Βασίλογλου: Σαντούρι
Μάριος Μηλιώτης: Ηλεκτρικό μπάσο, Κοντραμπάσο
Φωκάς Μουρτζάκης: Λύρα
Δημήτρης Μπάκουλης: Ακουστική κιθάρα
Χάρης Πανόπουλος: Κρητικό λαούτο, Μαντολίνο, Μπεντίρ
Δέσποινα Πανοπούλου: Πιάνο, Φωνητικά
Ισμήνη Πεπέ: Ηλεκτρική κιθάρα, Chajchas
Ορφέας Σιέρρας: Tύμπανα
Δημήτρης Στεφόπουλος: Bιολίτσέλο, Oύτι
Νίκος Συμβουλίδης: Hλεκτρική κιθάρα, Aκουστική κιθάρα, Kλασσική κιθάρα
Ηλίας Τρίγγας: Tουμπελέκι νταούλι
Στέλιος Τσάκας: Aκορντεόν
Ντορίτα Χωραφά: Πιάνο, Φλογερά, Ντέφι, Φωνητικά

Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Μαργετουσάκη

«Tο δέντρο που μεγάλωσε» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Κατεβάστε το από το iTunes
Κατεβάστε το από το Google Store
Κατεβάστε το από το Amazon
Ακούστε το από το Spotify
Ακούστε το από το Deezer
Καλή Ακρόαση

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group
Σεπτέμβριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->