JULIAN'S LULLABY - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

JULIAN'S LULLABY - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ


1.Για την αρχή, θα θέλαμε να μας δώσεις ένα σύντομο βιογραφικό των

Το σχήμα ξεκίνησε πριν 12 χρόνια περίπου και κυκλοφόρησε το πρώτο CD EP “I can hearing you thinking” το 2008. Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε κάποια φεστιβάλ, έκανε ζωντανές εμφανίσεις και συμμετείχε επίσης σε CD συλλογές (MNR V3 CD, Greektures of the night (Kiss tribute CD) κ.α.). Το 2011 μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση κυκλοφόρησε το πρώτο full-length CD με τίτλο “Dreaming of your fears” (STF records, Germany) και υποστήριξε με ζωντανές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τότε μέχρι σήμερα ήρθαν ο Γιώργος (φωνές/ μπάσο) και αργότερα η Άννα επίσης στα φωνητικά και η σύνθεση παραμένει σταθερή. Τα μόνα μέλη από το πρώτο άλμπουμ είναι ο Χάρης (τύμπανα) και Ηλίας (κιθάρες).


2.Νέο Album με τίτλο “Prisoner of Emotions” Ποιες είναι οι εντυπώσεις, η ανταπόκριση του κόσμου, που έχετε, από την κυκλοφορία του;

Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τα τραγούδια, την παραγωγή και το όλο αποτέλεσμα, πήρε πολύ καιρό να ολοκληρωθεί λόγω συνθηκών και συγκυριών αλλά κάθε εμπόδιο λειτούργησε προς όφελος τελικά! Η ανταπόκριση θετικότατη τους λίγους μήνες που είναι σε κυκλοφορία...


3.Ποιοι είναι οι βασικοί συνθέτες της μπάντας; Ποια ήταν η συνθετική διαδικασία των νέων τραγουδιών;

Βασικός συνθέτης ο Ηλίας, στίχους γράφει κυρίως ο Γιώργος και η Άννα Σπανογιώργου (φίλη μας και συγγραφέας από την Θεσσαλονίκη). Υπάρχει συνήθως ένας έτοιμος κορμός με την ενορχήστρωση και από κει και πέρα δουλεύονται οι μελωδικές γραμμές με τους τραγουδιστές συζητάμε λεπτομέρειες όπως πχ το σόλο βιολί στο “Hanging Crown” όπου δεν ήταν αρχικά στο σχεδιασμό αλλά έπεσε σαν ιδέα πριν τις ηχογραφήσεις των σόλο οργάνων (κιθάρες, βιολί) και δούλεψε εξαιρετικά. 

4.Πως μπορεί να προμηθευτεί κάποιος το Αlbum;

Μέσω του www.julian-lullaby.com όπου υπάρχει σχετικό bandcamp link, στο Metal Era στην Αθήνα και μέσω της εταιρίας που το κυκλοφορεί (MUSICA, Russia)

5.Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε αυτόν τον ήχο;

Ο ήχος δεν προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη, υπήρξαν ζυμώσεις, προσμίξεις, ο καθένας έχει τη συνεισφορά του ανάλογα με το τι ακούει αλλά το τρίπτυχο παραμένει metal με πρόσμιξη symphonic και folk/ acoustic στοιχείων. Σίγουρα έχει να κάνει με το μουσικό μας παρελθόν και με το τι ακούμε, πως αντιλαμβανόμαστε τη μουσική. Νομίζω πως με το ύφος όπως έχει διαμορφωθεί πλέον καλύπτουμε αρκετά διαφορετικά γούστα και μπορούμε να το εξελίξουμε κι άλλο.


6. Υπάρχουν καθόλου διαφωνίες και τριβές ανάμεσά σας; Πως κρατιούνται οι ισορροπίες μεταξύ σας και πόσο εύκολο είναι να έχεις σταθερά μέλη;

Και διαφωνίες υπάρχουν και εντάσεις αλλά η φιλία και το δέσιμο που έχουμε μπαίνει πάνω από όλα!

7. Πιστεύετε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βοηθούν και προωθούν συγκροτήματα του χώρου μας;

Δηλαδή εσείς το πιστεύετε; Μαζικής ενημέρωσης σίγουρα όχι, μικρότερες ή ανεξάρτητες προσπάθειες σαν τη δική σας ναι, ΟΚ εφόσον η μουσική είναι προϊόν αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς, δυστυχώς τα σχήματα πρέπει να πληρώσουν για τα πάντα, παραγωγές, προώθηση, καλά λαϊβ κτλ.

8. Τι άποψη έχετε για την ελληνική σκηνή; Έχετε κάποιες μπάντες που σας αρέσουν;

Είναι πάρα πολλές και συνεχώς βγαίνουν νέες, προσωπικά ασχολούμαι αρκετά με τη σκηνή (αφού είμαι μέρος της) εδώ και πολλά χρόνια, ταλέντο υπάρχει αλλά όχι υποστήριξη και υποδομές. Δυστυχώς ο κόσμος δεν στηρίζει τα εγχώρια σχήματα όσο πρέπει με αποτέλεσμα και οι ξένες εταιρίες (ειδικά στο παρελθόν) να μην επενδύουν πολλές φορές σε κάτι που δεν πουλάει στη χώρα παραγωγής του. 

9.Κάτι τελευταίο από εσάς και κλείνουμε. 

Σας ευχαριστoύμε θερμά!

Καλή ακρόαση, ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία!

Συνέντευξη:N.K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->