ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - “ΈΝΑ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΡΓΥΡΗ” - ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - “ΈΝΑ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΡΓΥΡΗ” - ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Αρετή Κοκκίνου - Ηλίας Παπακωνσταντίνου

“ΈΝΑ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΡΓΥΡΗ”

Ένα τραγούδι για το Δίστομο

...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ


Το τραγούδι “Ένα πουλί που το έλεγαν Αργύρη” είναι ένα μελοποιημένο ποιητικό δημιούργημα του Ηλία Παπακωνσταντίνου, βραβευμένου ποιητή της νέας γενιάς, αφιερωμένο στον προσωπικό του φίλο Αργύρη Σφουντούρη. Ο κ. Σφουντούρης, διακεκριμένος επιστήμονας και ποιητής, είναι γνωστός ως επιζών ενός από τα χαρακτηριστικά εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, της σφαγής του Διστόμου. 

Το ποίημα μελοποιήθηκε από τη συνθέτη Αρετή Κοκκίνου σε rock διάθεση και αποδόθηκε από δύο εξαίρετες ερμηνεύτριες: την ηθοποιό κ. Μάνια Παπαδημητρίου και την τραγουδίστρια κ. Ελισσάβετ Καρατζόλη που συνδιαλέγονται με τρόπο δυνατό και συγκινητικό.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δυστυχώς δεν βρίσκει τον κόσμο μακριά από της αγριότητες που δημιούργησαν και δημιουργούν “κυκλικούς χορούς” από χαμένες ψυχές, όπως περιγράφει ο ποιητής. Το τραγούδι αποτελεί φωνή διαμαρτυρίας απέναντι σε παλιές και νέες λογικές μίσους που προκαλούν μνήμες όπως αυτές του Διστόμου, του Χορτιάτη, των Καλαβρύτων...

Το τραγούδι θα περιλαμβάνεται σε ολοκληρωμένη δισκογραφική και συγγραφική δουλειά - σύμπραξη της συνθέτιδας και του ποιητή που θα κυκλοφορήσει έως το τέλος του 2017.

Καλή ακρόαση..

Κείμενο: Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου

Απαγγελία: Μάνια Παπαδημητρίου

Τραγούδι: Ελισσάβετ Καρατζόλη

Τύμπανα: Σωκράτης Γανιάρης

Μπάσο: Απόστολος Καλτσάς

Κιθάρες, vocals: Αρετή Κοκκίνου

Programming: Φίλιππος Περιστέρης

Ηχογράφηση-Μίξη ήχου: studio P.A. DOVE

Δείτε στο YouTube το βίντεο του τραγουδιού


Επισκεφτείτε τα επίσημα social media της Αρετής Κοκκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->