ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΕΚΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ " O TEMPORA! O MORES! ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΕΚΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ " O TEMPORA! O MORES! ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ



Ευρυπίδης Μπέκος - O Tempora! O Mores!


Το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Λαρισαίου τραγουδοποιού Ευρυπίδη Μπέκου προσεγγίζει με μια ανατρεπτική ματιά ένα συντηρητικό λαϊκό μοτίβο και το μεταμορφώνει σε ένα τολμηρό "Διονυσιακό" ξεφάντωμα. Λαϊκά και έντεχνα στοιχεία "παντρεύονται" αρμονικά και χαρίζουν μία μεθυστική μυσταγωγία.

Ο τίτλος ανήκει στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου και η σημειολογία του πηγάζει από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί γύρω μας, στον κόσμο. Αυτή η ιστορική φράση του Κικέρωνα, «Ω Καιροί! Ω Ήθη!»


Ο δίσκος διαθέτει μια συνοχή, πρωτόλειες μελωδίες και συνεργασίες που προσδίδουν ιδιαίτερη αξία στο τελικό αποτέλεσμα, όπως οι ερμηνείες του Γιάννη Ζουγανέλη και Δημήτρη Κοντογιάννη στα τραγούδια Εθνική Οδός και Ο Μάντης Κάλχας αντίστοιχα. Στο δίσκο περιλαμβάνονται δέκα κομμάτια, κάποια προσφάτως γραμμένα και κάποια όμως που οι στίχοι τους έχουν γραφτεί από τον πατέρα του χρόνια πριν, και προσωπικά χαίρομαι που το αναγνωρίζει και έδωσε ζωή σ αυτούς τους στίχους.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στο δίσκο με σεβασμό και αγάπη αγκάλιασαν την δουλειά αυτή και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ο Θανάσης Καρυπίδης στο βιολί, η Παυλίνα Θεοδόση στο βιολοντσέλο, ο Αλέξης Φάλαντας στο μπάσο, την κιθάρα και το τζουρά, ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος στα παραδοσιακά κρουστά, η Σίλβι Πλαγκαρίτσα και ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης στο φλάουτο και ο αδελφός του Ευρυπίδη ο Θεμιστοκλής στα φωνητικά και τις μίξεις.

Ένα λαϊκό κύμα από κιθάρες, τζουρά, φλάουτο, βιολί, νταούλι και στάμνα θα σας παρασύρει ως την ακτή του πιο παραμυθένιου σας ονείρου. Καλή σας ακρόαση.


Ο Ευριπίδης Μπέκος έχει συνθέσει σύγχρονη μουσική δωματίου και επίσης ορχηστρική και κινηματογραφική μουσική καθώς και τραγούδια. Έχει κυκλοφορήσει και στο παρελθόν 2 δισκογραφικές δουλειές. Έχει συνεργαστεί από πολύ νωρίς με μεγάλα ονόματα της δισκογραφίας όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ψαραντώνης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και φυσικά συνεργάστηκε και συνεργάζεται ακόμα με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

O Tempora! O Mores!

1. Η Γύρη Των Ανέμων

2. Της Λησμονιάς Το Φυλαχτό

3. Εθνική Οδός

4. Βερενίκη

5. Μοναχός

6. O Tempora! O Mores!

7. Μαγεμένο Το Φιλί

8. Χρυσό Πουλί

9. Τιτανομαχία

10. Ο Μάντης Κάλχας

11. Πάλη Του Χρόνου 

OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/evrisbec

Ευριπίδης Μπέκος - Βικιπαίδεια








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->