ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ - ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Συνέντευξη:Ν.Κ

Αρετή καλώς ήρθες στην Μουσική Πυξίδα.

1.Έχεις κάνει μουσικές σπουδές. Πώς βλέπεις το μέλλον της ελληνικής μουσικής παιδείας;

Βλέπω ότι οι νέοι μουσικοί είναι στο σύνολό τους καλύτερα καταρτισμένοι από παλαιότερα και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Δυστυχώς ακόμα για τα ταλαντούχα παιδιά φτωχότερων οικογενειών οι μουσικές σπουδές ίσως είναι ένα άφταστο όνειρο. Μακάρι να υπήρχαν καλύτερες υποστηρικτικές διαδικασίες, που δεν το βλέπω. Επίσης οι δημόσιες μουσικές σπουδές (παρά το θετικό γεγονός της ύπαρξης μουσικών σχολείων) κατ' εμέ υστερούν σημαντικά ακόμη, ενώ θα έπρεπε να είναι ο κορμός της παραγωγής νέων μουσικών από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

2.Ποια είναι τα παιδικά ακούσματά σου; Πως σ' επηρέασαν στην πορεία σου; 

Τα παιδικά ακούσματα στην οικογένεια ήταν κυρίως έντεχνη ελληνική μουσική της εποχής. Αργότερα αναζήτησα με λαχτάρα την ξένη μουσική. Αν και πλέον ακούω πολύ περισσότερα πράγματα, αυτή η αγάπη στα ροκ ακούσματα ήταν καθοριστική και μου δημιούργησε την ανάγκη να βρω μπάντα. Νιάτα...


3.Πες μου για την συνεργασία σου με την Μαρία Παπαδάκη και τα «Νησιά στη Βεράντα»;

Η Μαρία εκτός από υπερταλαντούχο άτομο είναι και υπέροχος άνθρωπος. Μου χάρισε απλόχερα τους στίχους της και με μια απόλυτη απλότητα και φυσικότητα προέκυψε μία σειρά από νέα τραγούδια. Μαζί ψάξαμε τους ερμηνευτές. Η Ερωφίλη, η Δήμητρα Μαστορίδου, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Ξένια Ροδοθεάτου, ο Μάκης Σεβίλογλου και η Θέλμα Καραγιάννη με χαρά ανταποκρίθηκαν και μας έδωσαν πανέμορφες ερμηνείες. Και έπεται συνέχεια....

4.Ξεχωρίζεις κάποιο τραγούδι από τον δίσκο αυτό;

Πώς θα μπορούσα ; Είναι όλα φτιαγμένα με το ίδιο μεράκι, όχι κατόπιν... παραγγελίας. 

5.Πόσο πολύ σε γέμισε το άλμπουμ αυτό;

Κάθε δουλειά νέα μας γεμίζει... Μέχρι να εμφανιστεί η επόμενη στον ορίζοντα και να καταλάβουμε ότι ακόμα (και πάντα) θα υπάρχει πολύς χώρος... για γέμισμα!


6.Ποιες θεωρείς τις σημαντικότερες συνεργασίες σου μέχρι σήμερα; 

Όλες! Γιατί η κάθε μια είχε κάτι να προσθέσουν στην εμπειρία ζωής μου, Γιατί όπως είπε ένας φίλος πολύ σωστά “Κάθε άνθρωπος με τον οποίο συγχρωτίζεσαι έχει να σου πει κάτι”

7.Οι μύθοι σου;

“Το καλό θα δικαιωθεί”! Εντελώς Hollywood, δηλαδή...

8.Πες μου για το νέο σου μουσικό εγχείρημα το Κιθαριστικό τρίο “Nyxis”;

Το σχήμα αυτό δημιουργήθηκε με δική μου πρωτοβουλία, πάνω στη βασική ιδέα να συνδυαστούν κιθαρίστες με διαφορετικό ύφος. Οι Nyxis λοιπόν αποτελούνται από τον εξαιρετικό κλασσικό κιθαρίστα Γρηγόρη Καπόλα, τον Δημήτρη Κλη, έμπειρο κιθαρίστα με ροκ καταβολές και... την αφεντιά μου. Να πω ότι το ρεπερτόριό μας είναι ποικίλο, με διάφορα στοιχεία και, το βασικότερο, δικές μας πρωτότυπες ενορχηστρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους. Και βέβαια και δικές μας συνθέσεις... Ο Γρηγόρης γράφει επίσης πολύ ωραία και σχεδιάζουμε την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς. 


9. Τι περιμένει να δει το κοινό από το νέο σχήμα?

Νομίζω ότι το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε διάφορα γούστα, από κλασσικά έως jazz και έθνικ που τα “δένει” ο ήχος της κιθάρας. Όσοι περιμένουν κιθάρα σε... χορταστικές δόσεις μάλλον δεν θα απογοητευτούν. Στις εμφανίσεις της σεζόν αυτής θα συμπράξουμε με δύο πολύ αισθαντικές και έμπειρες ερμηνεύτριες, την Θέλμα Καραγιάννη και την Αργυρώ Καπαρού. Αρχής γενονένης από τον πανέμορφο και προσβάσιμο χώρο “+ Αίσθημα”, στο Μοναστηράκι, όπου θα εμφανιστούμε το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ.

10.Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;

Να έχω όλο και καλύτερες μουσικές ιδέες . Να γράψω για μεγάλη ορχήστρα. Και να δω τη σχέση μου με τους ανθρώπους να καλυτερεύει όπως το παλιό κρασί

11.Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια.

Εκτός από το δίσκο αμιγώς με συνθέσεις των “Nyxis” που προγραμματίζεται για την επόμενη σεζόν, μπαίνω στο στούντιο άμεσα για μια νέα δουλειά μελοποιημένης ποίησης του βραβευμένου ποιητή μας Ηλία Παπακωνσταντίνου. Μαζί του θα παρουσιάσουμε μια μουσικοποιητική παράσταση μετά το Πάσχα σε έναν όμορφο νέο θεατρικό χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Επίσης ετοιμάζουμε μια από κοινού συναυλία με την αγαπημένη Μάρθα Μεναχέμ στον Ιανό στις 21 Απριλίου με πολλούς αξιόλογους ερμηνευτές.

OFFICIAL LINKS





BIΝΤΕΟ

ΕΡΩΦΙΛΗ - ANEME


ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ - ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ
https://www.youtube.com/watch?v=QA_EENu7Tj0


ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΩΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->