ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΑΚΗ - “ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΑΙ ΝΕΡΑΤΖΙ”(NEW ALBUM) - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΑΚΗ - “ΔΙΚΤΑΜΟ ΚΑΙ ΝΕΡΑΤΖΙ”(NEW ALBUM)

Αδελφοί Στρατάκη “Δίκταμο και νεράντζι”(New Album)
        
             

Οι αδελφοί Στρατάκη δημιουργούν με τη φυσικότητα που αναπνέουν. Είναι αληθινά τέκνα της Λεβεντογέννας, ζυμωμένοι με τη μουσική της παράδοση και τους αρχαίους της μύθους. Οι φωνές τους και το “παίξιμο” τους έρχονται από παλιά. Είναι η ηχώ των πρωτομαστόρων και των παλαιών μελωδικών τρόπων που είναι ταυτόχρονα σύγχρονοι και διαχρονικοί, γιατί μιλούν στις ψυχές των ανθρώπων. Το “Δίκταμο και νεράντζι”, ευωδιάζει σαν τη γενέθλια γη και συνδυάζει τις νουθεσίες των μεγάλων τους δασκάλων. και την ορμή του ταλέντου των δύο αδελφών. 

Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Στρατάκη και στίχους της Ροδάνθης Κατσοπρινάκη, του Θεόδωρου Ριγινιώτη, της Δέσποινας Σπαντιδάκη, του Δημήτρη Γκόγκου, της Κατερίνας Αεράκη, του Νίκου Στρατάκη και του Κώστα Κουτάντου. Επίσης περιέχει τα παραδοσιακά τραγούδια “Ο βοσκός και ο Βασιλιάς” σε διασκευή του Νίκου Στρατάκη, ο “Αργιλές” σε μουσική Ανατολικής Μακεδονίας, ο “Ντελικανής” σε παραδοσιακή μουσική και ο “Ερωτόκριτος” σε παραδοσιακή μουσική, ποίηση του Βιτσέντζου Κορνάρου και διασκευή του Νίκου Στρατάκη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης.

Ο δίσκος “Δίκταμο και νεράντζι” κυκλοφορεί από την Spider music που αποτελεί τη νέα δισκογραφική στέγη των «Στρατάκηδων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->