ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΛΟΓΛΟΥ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΛΟΓΛΟΥ

Δισκογραφία - Νίκος Πιτλόγλου

Σύνταξη Κειμένου:Ν.Κ

Ο καταξιωμένος συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου δημιουργεί και εμείς απολαμβάνουμε…..
Αντισυμβατικός, κόντρα στο ρεύμα και στο… σύστημα

‘Ένας από τους ποιο χαρισματικούς συνθέτες τα τελευταία χρόνια γεμίζοντας τον τόπο από τραγούδια που αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τον κόσμο.

Δεν πάλεψε να αναμετρηθεί με την επιτυχία, δεν την διεκδίκησε, πάλεψε να υπάρξει δίπλα της ,γι’ αυτό και εκείνη του παραδόθηκε άνευ όρων….

Γεννήθηκε το 1967 στον Κορυδαλλό. Σπούδασε πιάνο, σαξόφωνο, αρμονία, jazz αρμονία και κιθάρα.Ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι, γνώστης της σύγχρονης τεχνολογίας του ήχου, ασχολείται με τηδημιουργία (σύνθεση - τραγούδι), ενορχηστρώσεις, δισκογραφικές παραγωγές μουσικές για θεατρικέςπαραστάσεις, κινηματογράφο κ.α.


Συνεργάτης της Μαρίζας Κώχ, του Βασίλη Λέκκα, του Γιάννη Νικολάου και του Στέλιου Βαμβακάρη,ηχογραφεί και παίζει σε προσωπικούς τους δίσκους και μουσικές παραστάσεις.

Τραγούδια του έχουν κυκλοφορήσει ερμηνευμένα από την Καλλιόπη Βέτα ("ΣΤΟ ΦΩΣ" Virgin), και την Δώρα Πετρίδη("ΓΑΛΑΞΙΕΣ" Verso). Το τραγούδι του "Έστειλα μήνυμα" κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στονπρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού "Τσιτσάνεια '98" και το "Στερνό τσιγάρο", το βραβείο καλύτερου λαϊκού τραγουδιού στα "Τσιτσάνεια 2000" σε στίχους Μ. Παπαδημητρίου και Γ. Βασιλακοπούλου αντίστοιχα.

Το 2001 διασκεύασε και ενορχήστρωσε Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια στο δίσκο "ΑΝΤΙΔΩΡΟ" (MBI)και λίγο αργότερα έντυσε με μουσική την παράσταση "Το κάλεσμα της Άνοιξης" από το ομότιτλο βιβλίο τηςΧάρις Τσεκούρα. Το 2003 έγραψε την «Μπαλάντα για τη Φλέρυ» σε στίχους Ανδρέα Ταρνανά και ερμηνείαΒασίλη Γισδάκη για το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοϊτη «Φλέρυ τρελή του φεγγαριού».( Eros-Protasis), καθώς και το τραγούδι «Τοπία του νερού» σε στίχους Ανδρέα Ταρνανά καιερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου για το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοϊτη «Σαββατόβραδο». 

Τον Ιούνιο του 2004 κυκλοφόρησε το μουσικό έργο «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» (Alpha Records) σε στίχους ΓιάννηΓιαβάρα με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα.

Οι “Αμφίβολες μέρες” (2008) σε στίχους Ανδρέα Ταρνανά και ερμηνευτές τους Μανώλη Χατζημανώλη, Μαρία Φωτίου και Βασίλη Λέκκα είναι το επόμενο άλμπουμ του συνθέτη που αποσπά διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο και δύο χρόνια αργότερα ηχογραφεί την “Ανοιχτή ακρόαση” σε στίχους Νίκου Καρίμπα και Alice Tori με ερμηνευτές τους Αργυρώ Καπαρού, Σοφία Εμφιετζή, Βάσια Ζήλου, Σούλα Σταύρου και Γιάννη Λεκόπουλο.

Το 2012 αποφασίζει να εκδώσει τα λαϊκά του τραγούδια με γενικό τίτλο “Στου παραλόγου τον καιρό” με ερμηνευτή τον Κωνσταντίνο Χανιά και φιλική συμμετοχή της Νάντιας Καραγιάννη. Πρόσφατα συμμετείχε στην συλλογή τραγουδιών του Τάκη Κωνσταντακόπουλου με το τραγούδι “Τα καράβια έχουν ψυχή” σε στίχους Ιωάννη Χούμα, ενώ αυτές τις μέρες βρίσκεται στο στούντιο με την ερμηνεύτρια Γιολάντα Δαναού ηχογραφώντας για τον πρώτο προσωπικό της δίσκο. Ήδη το single “Που να’σαι τώρα” σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη ακούγεται στα ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο και χαίρει θερμής αποδοχής από το κοινό εντός κι εκτός Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->