ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ


Συνέντευξη:N.K

1.Ανδρέα που σε βρίσκουμε αυτό το καιρό;

Με πετυχαίνετε σε μια δημιουργική φάση, πάντα μέσα στη μουσική φυσικά. Ετοιμάζω έναν δίσκο, απ'τον οποίο έχουν κυκλοφορήσει δύο δείγματα, κάνω ραδιόφωνο, γράφω σε site στις στήλες που αφορούν σε μουσική και βιβλίο και παράλληλα εργάζομαι για βιοποριστικούς λόγους. Τις υπόλοιπες ώρες γράφω στίχους και μελωδίες. Είναι μια διαδικασία αγαπημένη και πολύ προσωπική.

2. Νέα τραγούδια «Μη με ρωτάς αν είναι έρωτας» και «Συνήθως» δώσε μας μια γεύση;

Είναι τα δύο πρώτα μου τραγούδια τα οποία θα περιλαμβάνονται στον ολοκληρωμένο δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Είναι στο ύφος που με ενδιαφέρει, τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά. Το «Συνήθως» είναι ένα αργό ατμοσφαιρικό κομμάτι με αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία, ενώ το «Μη με ρωτάς αν είναι έρωτας» έχει πιο γρήγορο ρυθμό και διαφορετική ενορχήστρωση, αλλά παρόλα αυτά έχουν μια συνοχή. 

3. Από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε και λίγα λόγια για τους συντελεστές;

Τα τραγούδια διατίθενται σε ψηφιακή μορφή στο: http://www.cdbaby.com/Artist/AndreasPapadimas και οι δημιουργοί τους είναι η Λία Βίσση η οποία υπογράφει τις συνθέσεις και την παραγωγή και η Ελένη Ξένου η οποία έχει γράψει τους στίχους.


4. Υπήρξαν δυσκολίες μέχρι τώρα; 

Φυσικά. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό για μένα. Αυτό με έχει διδάξει η ζωή μέχρι τώρα τουλάχιστον. Ίσως είναι μια διαδικασία που εμφανίζεται για να με προκαλέσει, να δω πόσο θέλω αυτό για το οποίο προσπαθώ και πόσο μπορώ να επιμείνω μέχρι να το αποκτήσω. Οι δυσκολίες αυτές μπορεί να είναι οικονομικές ή μπορεί να είναι εμπόδια που μπαίνουν από κάποιους όταν ξεκινάς ή μπορεί να είναι και ο ίδιος σου ο εαυτός που σε σαμποτάρει κάποιες φορές. Όταν όμως το θες κάτι πολύ, όλα ξεπερνιούνται με επιμονή και αγάπη.

5. Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου;

Έχω όλη την καλή διάθεση και την πρόθεση να εμπιστευτώ τους άλλους, χωρίς να είμαι καχύποπτος. Υπάρχει ένας οδηγός αρχικά γι'αυτό, που είναι το ένστικτο. Τώρα αν στη συνέχεια αποδειχτεί αναξιόπιστος κάποιος, πάω παρακάτω. Όλα είναι εμπειρίες και γνώση. Και τα καλά και τα άσχημα. Και όλοι έχουν κάτι να μας διδάξουν με την συμπεριφορά τους. Φυσικά έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για το ποιούς ελκύουμε δίπλα μας. Δεν γίνονται πάντα τυχαία αυτά.

6. Πως θα χαρακτήριζες την μουσική σου; 

Σε αυτό το σημείο νιώθω κάπως αμήχανα. Δεν τα πάω καλά με τους χαρακτηρισμούς και τις ταμπέλες. Αυτό που μπορώ να πώ είναι πως είναι εντελώς αντιπροσωπευτική της ιδιοσυγκρασίας μου και του ψυχισμού μου. Αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο επιλέγω τα τραγούδια. Επίσης θα μπορούσα να αναφέρω τις αντιδράσεις του κόσμου που μου λένε τις εντυπώσεις για τα τραγούδια που έχω παρουσιάσει μέχρι τωρα. Χαρακτηριστική τους ατάκα είναι ότι με κατατάσσουν ρεπερτοριακά στο λεγόμενο ''έντεχνο''.

7. Ποιος σε στηρίζει περισσότερο από τους δικούς σου ανθρώπους;

Έχω δεχτεί αρκετή στήριξη και από τους συνεργάτες μου στη μουσική και από το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον και φυσικά από φίλους. Φυσικά όχι από όλους, όμως δεν με ενδιαφέρουν όλοι, αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι από κάθε κατηγορία που ανέφερα, οι οποίοι είναι σημαντικοί για μένα. Ο καθένας απ'αυτούς με στηρίζει με τον τρόπο που μπορεί. Είναι σπουδαία υπόθεση η στήριξη για κάθε άνθρωπο σε οτιδήποτε κάνει. Γι'αυτό τους ευχαριστώ όλους. Και θέλω να πώ και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Λία Βίσση που ευθύνεται για το δισκογραφικό μου ξεκίνημα.

8. Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό τραγούδι που έχεις ακούσει τα τελευταία πέντε χρόνια;

Πάντα δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποιο, επειδή ενώ μου αρέσουν πολλά, πρέπει να θυμηθώ αυτό που με άγγιξε και συναισθηματικά εκτός από την αισθητική του. Ένα απ'αυτά είναι ένα κοινωνικό τραγούδι που αναφέρεται στο προσφυγικό και έχει τίτλο «Καρτ Ποστάλ». Το ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική, ενώ τους στίχους έχει γράψει ο Σταύρος Σταύρου. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2013.

9.Mελλοντικά σχέδια;

Προτεραιότητά μου σε αυτή τη φάση είναι η παραγωγή του δίσκου και κάποιες εμφανίσεις, πέρα από τα υπόλοιπα που κάνω. Αυτά είναι τα άμεσα σχέδια. Όσο για τα μακροπρόθεσμα είναι πάρα πολλά και όμορφα... και ελπίζω να πραγματοποιηθούν για να τα συζητήσουμε πάλι εδώ!

Σας ευχαριστώ για τη συζήτηση!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ




ΟFFICIAL LINKS





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->