«Άστην να λέει». Το τραγούδι που γράφτηκε από τους Πυξ Λαξ για τον Στράτο Διονυσίου, αλλά δεν πρόλαβε να το τραγουδήσει γιατί έφυγε από τη ζωή. Τελικά το ηχογράφησε ο Βασίλης Καρράς μέσα σε 6 λεπτά! - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

«Άστην να λέει». Το τραγούδι που γράφτηκε από τους Πυξ Λαξ για τον Στράτο Διονυσίου, αλλά δεν πρόλαβε να το τραγουδήσει γιατί έφυγε από τη ζωή. Τελικά το ηχογράφησε ο Βασίλης Καρράς μέσα σε 6 λεπτά!


Τα δύο από τα μέλη του συγκροτήματος Πυξ Λαξ Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμα μαθητές στο Μενίδι. Στις αρχές του 1990, οι νεαροί μουσικοί βρέθηκαν να χτυπούν τις πόρτες των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών της Αθήνας, έχοντας στα χέρια τους ένα ντέμο που είχαν ηχογραφήσει με τίτλο «Πεθαίνω ξανά». 

Σε μια από τις εταιρίες συναντήθηκαν με τον Μάνο Ξυδούς. Η γνωριμία τους έμελλε να είναι καθοριστική για την πορεία της μπάντας, αφού ο Ξυδούς όχι μόνο τους βοήθησε να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο, αλλά έγινε μέλος του συγκροτήματος. Tα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα για τους Πυξ Λαξ. Αναγκάστηκαν να κάνουν πολλές δουλειές για ένα μεροκάματο και έδωσαν συναυλίες χωρίς ακροατήριο. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όμως, ήρθε η καταξίωση για το συγκρότημα. Τότε άρχισαν να πωλούν χιλιάδες δίσκους και να γεμίζουν θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα την πρώτη φορά που γέμισαν τον συναυλιακό χώρο στην Λειβαδιά δεν πίστευαν ότι ο κόσμος είχε έρθει γι αυτούς, αλλά για τον Γιώργο Μαργαρίτη που εμφανιζόταν σε διπλανό κέντρο. Είχαν όμως προηγηθεί κάποιες συνεργασίες που τους έδωσαν την ώθηση που χρειάζονταν. 

Ο Βασίλης Καρράς, οι αδερφοί Κατσιμίχα, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μερικοί από τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν πριν ακόμα γίνουν ιδιαίτερα γνωστοί και συνεργάστηκαν μαζί τους σε τραγούδια που άφησαν εποχή. Ένα από αυτά ήταν το «Άσ΄ τη να λέει» που ερμήνευσε ο Βασίλης Καρράς. Το τραγούδι είχε γραφτεί για τον Στράτο Διονυσίου, αλλά ο λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή πριν να το ηχογραφήσει. Τα μέλη των Πυξ Λαξ αναζήτησαν άλλο λαϊκό τραγουδιστή, καθώς δεν ήθελαν να ηχογραφήσουν το τραγούδι με τις δικές τους φωνές.

Ο Βασίλης Καρράς θεωρήθηκε κατάλληλος και η συνεργασία έκλεισε. Μετά την ηχογράφηση οι Πυξ Λαξ εκτός από μια μεγάλη επιτυχία, κέρδισαν και έναν καλό φίλο.... Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->