VIC(VILLAGERS OF IOANNINA CITY) - VAVOURA BAND ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 25/9/2015 - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

VIC(VILLAGERS OF IOANNINA CITY) - VAVOURA BAND ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 25/9/2015

VIC(VILLAGERS OF IOANNINA CITY) - VAVOURA BAND ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΛΕΙΑΔΕΣ
ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
 25/9/2015 

Η κούραση πολύ έχοντας όλη μέρα τρέξιμο και με τους συνεργάτες μου να ετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα μας και να ανεβάσουμε τις ήδη υπάρχουσες δουλειές ,δημιουργίες μας ...έπρεπε όμως να πάω σε μια συναυλία που μου είχαν ήδη οι φίλοι μου πάρει εισιτήριο .. .και η ώρα έχει περάσει πρέπει να πάω να τους συναντήσω...!!!!
Η ώρα 7:15μμ και είμαστε έξω από τη Τεχνόπολη στη σειρά μας με χιλιάδες κόσμο να περιμένει υπομονετικά για να δει ...τους
VIC(Villagers of Ioannina City),Vavoura Band και τις Πλειάδες!!!!





Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Η ώρα ήρθε ..μπαίνουμε ...ο κόσμος ακολουθεί το ρεύμα.. προς την εξέδρα αλλά και άλλοι σταματάνε στο χώρο που υπάρχουν τα μπλουζάκια και οι Δίσκοι,Cd των συγκροτημάτων !
Ετοιμαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για αυτό που ακολουθήσει που τελικά ήταν πέρα από τις πρoσδοκίες μας ,να φτάνει ο κόσμος πάνω από 6.000 και να τα δίνουν όλα  και όλοι από το κοινό,και παίζοντας με τόσο πάθος και αγάπη που αυτό μεταδιδόταν στο κοινό και το ανταπέδιδαν με ουρλιαχτά,φωνές και τραγουδώντας !


Φωτογραφία:Σπύρος Φατούρος

Η συναυλία ξεκίνησε με τους Vavoura band αποτελείται από τον Johnny Vavouras στη φωνή και στο μπάσο, τον Γιάννη Δρόλαπα στην κιθάρα και τον Θωμά Ανδρέου στα τύμπανα.με τον Johnny Vavouras  να μας ενημερώνει πως κλίνουν 41 χρόνια εν ενεργεία και 39 χρόνια που έπαιξαν πρώτη φορά στη Τεχνόπολη όταν λεγόταν Γκάζι,ένα από τα πιο Διάσημα Ελληνικά Ρόκ Συγκροτήματα με τεράστια ιστορία.


Φωτογραφία:Σπύρος Φατούρος

Το παλιό ενώθηκε με το καινούργιο από πολύ γνωστά τους τραγούδια ,δύο νέα τους από την επερχόμενη ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη "Σαντορίνη" αλλά και το πρώτο τους τραγούδι "The Dance Of Aphrodite", που είναι γνωστό και ως το πρώτο βίντεο κλιπ που γυρίστηκε από ελληνική rock μπάντα.


Φωτογραφία:Σπύρος Φατούρος

Μας πρόσφεραν ήχους Rock, ψυχεδέλειας με στοιχεία της παράδοσης μας με πολλά σολαρίσματα τόσο από το Johnny Vavoura και το  Γιάννη Δρόλαπα και δίνοντας μεγαλύτερη ένταση ο  Θωμάς Ανδρέου στα Τύμπανα!



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος  

Ακολούθησαν μετά Το Πολυφωνικό Συγκρότημα Πλειάδες ,εννέα κοπέλες με υπέροχες φωνές που κάθε μία έδινε το δικό της στίγμα ταξιδεύοντας μας στη Κάτω Ιταλία,Κύπρο,Βουλγαρία,Ήπειρο και γενικά στην Ελλάδα!!!!Για 40 λεπτά ακούγαμε τις Πλειάδες να αντικαθιστούν τα "όργανα" με τις 
φωνές τους και το κοινό τις καταχειροκροτούσε!!





Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Δεν φεύγουν όμως από τη σκηνή ...γιατί θα συνοδεύσουν τελικά τους VIC τι πιο ωραίο και ξεχωριστό αυτό το πάντρεμα!




Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Η Συνέχεια ήταν Απερίγραπτη από το κοινό όταν είδαν  να ανεβαίνουν στη σκηνή οι VIC ξεκινώντας να σολάρει ο  Αλέξη Καραμέτης και να τον ακολουθεί ο ντράμερ Άρης Γιαννόπουλος ..σιγά σιγά ενώθηκαν οι  Άκη Ζώη μπάσο, Αχιλλέα Ράδη στα κίμπορντς, και τον Κωνσταντίνο Πιστιόλη στα πνευστά και τα δεύτερα φωνητικά.



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Ακούμε " "Kalesma". "Echoes" το κοινό αρχίζει να ζεσταίνεται το ίδιο και οι VIC με το κλαρίνο στα αυτιά μας να μας πηγαίνουν σε ένα Ηπειρώτικο Πανηγύρι και όχι αποκλειστικά σε μια Rock συναυλία!



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Οι VIC έκαναν το κοινό να φωνάζει από ενθουσιασμό ακούγοντας Το "Nova" όπως και το "Jannim", ενώ ακολούθησε η "Chalasia" η οποία  συνοδεύτηκε από τον Γιάννη Μήτση που το τραγουδάει και στον δίσκο.



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Στο δεύτερο μέρος οι Vic άρχισαν όπως και σε όλη τη συναυλία να τζαμμάρουν κάνοντας τον  κόσμο να χορεύει και να κινείται ώσπου ακούγεται και το "Zvara" όπου ήρθε η απογείωση με τις φωνές να ξεπερνούν τον ήχο των ηχείων,το μεταξύ τους σπρώξιμο άλλα και άναμμα φωτοβολίδων με ένα ανεπανάληπτο θέαμα πάνω και κάτω από τη σκηνή!




Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Μετά ακούσαμε το "Ti Kako" όπου έχουμε τις Πλειάδες να δίνουν την δική τους νότα όπως και σε όλη τη συναυλία σαν ανθρώπινη ορχήστρα δίνοντας μια ξεχωριστή δυναμική,συνδυασμένη με τη μουσική των Vic σε κάθε τραγούδι τους!



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Έχουμε  την αλλαγή στο κλαρίνο βλέποντας  τον κύριο Γιάννη Χαλδούπη και τους Vic να μας τραγουδούν το  "Krasi" ,στη συνέχεια με τα χέρια ψηλά ακολουθούμε τον κύριο Γιάννη Χαλδούπη σε ένα ξεχωριστό άκουσμα συνδυάζοντας το Rock αλλά και τη παραδοσιακή μουσική,τριών κλασικών ηπειρώτικων τραγουδιών ("Πήγαινα Το Δρόμο, Δρόμο", "Ζαλίζομαι" και "Έχω Ζάλη")



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Κλείνοντας μέσα σε πανδαιμόνιο μας καληνυχτίζουν με το "Karakolia", σε μια πρωτότυπη περίφημη διασκευή το οποίο ήταν από τα πρώτα ρεμπέτικα και γράφτηκε το 1928.



Φωτογραφίες:Σπύρος Φατούρος

Ο κόσμος όμως δεν φεύγει και ζητάει ένα ακόμα τραγούδι ,έτσι και ο Αλέξης Καραμέτης λέγοντας ότι θα παίξουν ένα τραγούδι "αλλά" θα μείνει μεταξύ μας ,παίζοντας για άλλη μια φορά το  "Zvara" σε μια πολύ ιδιαίτερη δυνατή εκτέλεση ξεσηκώνοντας για άλλη μια φορά το 
κοινό!

Ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος όπου σήμερα είδε να ενώνεται το παλιό με το καινούργιο αλλά και το Rock με την παράδοση σε μια τόσο σπουδαία συναυλία!

Αποκλειστικά Δικαιώματα Φωτογραφιών:Σπύρος Φατούρος

Σύνταξη - Κείμενο:Ιορδάνης Μεταλλίδης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->