"ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ" ΤΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ" ΤΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

"Το μόνο ταξίδι της ζωής του " του Βιζυηνού 
με τον Κώστα Αρζόγλου 
σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ

Γεωργίου Βιζυηνού

«Το μόνο ταξίδι της ζωής του»
Με τον Κώστα Αρζόγλου σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά 
Πρώτη φορά για παιδικό κοινό από Οκτώβριο 2015

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: 
Κώστας Αρζόγλου, Αρετή Κετιμέ, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης. 


Στο διήγημα - παραμύθι του Γεώργιου Βιζυηνού το ρόλο του ονειροπόλου παππού έρχεται να ερμηνεύσει μοναδικά στη σκηνή ο Κώστας Αρζόγλου. Μαζί με έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών και μουσικών, θα ταξιδέψουμε από τη Θράκη ως την Κωνσταντινούπολη συντροφιά με τη μαγική φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ.


Η αριστουργηματική γραφή του Βιζυηνού εμπνέει το γνωστό σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά να ζωντανέψει την συγκινητική ιστορία του Γιωργή, ενός παιδιού, που ξεκινά από τον τόπο του, τη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, για να μαθητεύσει σε ραφτάδικο της Κωνσταντινούπολης και το ταξίδι της επιστροφής του με σκοπό να συναντήσει για τελευταία φορά το πιο αγαπημένο του πρόσωπο. Η θεατρική εκδοχή του διηγήματος είναι μια περιπέτεια γεμάτη συγκίνηση, αγωνία και χιούμορ, που πλημμυρίζει από μυρωδιές, αρώματα και μουσικά ακούσματα της Πόλης, μπολιάζεται με τα πιο γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά παραμύθια, ενώ φωτίζει μια από τις πιο τρυφερές σχέσεις στην οικογένεια, τη σχέση παππού-εγγονού.

«Τα ταξίδια του παππού μου», γνωστά σε παιδιά και νέους από τα σχολικά βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δραματοποιηθούν με τη χρήση ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, θεάτρου σκιών και πολυμέσων σε ένα μοναδικό σκηνικό περιβάλλον, που θα μεταφέρει το κοινό σε τόπους μακρινούς μα τόσο οικείους. 

Κάθε Κυριακή 11:30 π.μ. / καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις σχολείων / κρατήσεις: 210 7777104 / 210 7777124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->