ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!Ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ ΣΤΟ POLIS ART CAFE (24/9/2015) - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!!!Ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ ΣΤΟ POLIS ART CAFE (24/9/2015)

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!!! Ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ ΣΤΟ POLIS ART CAFE (24/9/2015)

Η Μουσική Πυξίδα είχε την τιμή να παρευρίσκεται στην παρουσίαση του έργου του από τον  Μουσικοποιητικό Δεσμό ενός από τους Μεγαλύτερους Ποιητές Παγκοσμίως το ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ!


Φωτογραφία:Θωμάς Γιαννάκης

Στο πρώτο μέρος έχουμε όπως πάντα το βιογραφικό και την ενημέρωση από την οικοδέσποινα Μαίρη Γραμματικάκη  για το ποιος είναι ο κύριος Μανώλης Αλυγιζάκης από που κατάγεται και πως ξεκίνησε τη ζωή του ,μαθαίνοντας ότι έχει εργαστεί σε πολλά επαγγέλματα μέχρι να κατασταλάξει στη ποίηση στην οποία έχει πολυδιακριθεί Παγκοσμίως και αργότερα σε μεταφράσεις,άρθρα αλλά και ως ρήτορας στα Πανεπιστήμια στα οποία εδίδασκε!
Συνεχίσαμε με Τραγούδι από τον Δημήτρη Σαμαρτζή συνοδευόμενος από την Αρετή Κοκκίνου(κιθάρα) και τη Μερόπη Βλαχογιάννη(ακορντεόν).


Φωτογραφία:Θωμάς Γιαννάκης

Στο δεύτερο μέρος 
είχαμε την ανάγνωση ποιημάτων του Μάνώλη Αλυγιζάκη απο τη κυρία Μαίρη Γραμματικάκη και τη μετάφραση στα αγγλικά απο την ποιήτρια Τζούτζη Ματζουράνη.
Επίσης μάθαμε περισσότερα για τον κύριο Μάνώλη Αλυγιζάκη την παιδική του ηλικία και για την πρώτη του ανάγνωση στην ηλικία των έντεκα χρόνων του πολύ γνωστού Ποιήματος του Κορνάρου "Ερωτόκριτος" ,
όταν του έδωσε την άδεια να το διαβάσει ο πατέρας του,ο οποίος το είχε ήδη δανειστεί από ένα φίλο του και έπρεπε να το επιστρέψει πολύ άμεσα.

Έτσι έκατσε και αντέγραψε όλο το ποίημα για να το έχει αλλά αυτό μετά από χρόνια το έφτιαξε μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση η οποία είναι συλλεκτική και έχει βγεί σε 100 αντίτυπα και κοστίζει 5.000 δολάρια Καναδά,είναι το πιο ακριβό βιβλίο του είδους του στον κόσμο. 
Μας μίλησε επίσης για το πως από τη γενέτειρα του Θεσσαλονίκη μετακόμισε στην Αθήνα και έφτασε στο Βανκούβερ του Καναδά που ζει ως τώρα!
Το τραγούδι έκλεισε και το δεύτερο μέρος με τον Δημήτρη Σαμαρτζή,Αρετή Κοκκίνου(κιθάρα) και τη Μερόπη Βλαχογιάννη(ακορντεόν) να καταχειροκροτούνται απο το κοινό!


Φωτογραφία:Θωμάς Γιαννάκης

Στο τρίτο μέρος μας μίλησε και η κυρία Κατερίνα Αγγελάκη Ρούρκ για τον ποιητή καθώς απήγγειλε και ποιήματα του!Αναφέρθηκαν οι Άπειρες Διακρίσεις,οι Εργασίες του,οι Ποιητικές Συλλογές του καθώς και τα Τρία Μυθιστορήματα του όπως και τι ετοιμάζει στο μέλλον και αυτό που ξεχώρισε ήταν ότι έχει αναλάβει τη μετάφραση των Ποιημάτων της Διακεκριμένης κυρίας Κατερίνα Αγγελάκης Ρουκ.


Φωτογραφία:Θωμάς Γιαννάκης

Η βραδιά έκλεισε με ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Μανώλη Αλυγιζάκη για την τόσο πετυχημένη βραδιά από το Μουσικοποιητικό Δεσμό(Μαίρη Γραμματικάκη,Δημήτρη Σαμαρτζή) αλλά και σε εμάς που τον Τιμήσαμε με τη παρουσία μας!
Η Μαίρη Γραμματικάκη μας Ευχαρίστησε και μας Καληνύχτησε ενημερώνοντας μας για τις επόμενες Ποιητικές Βραδιές που ακολουθούν  ...!!
Ο Δημήτρη Σαμαρτζής με τη Αρετή Κοκκίνου(κιθάρα) και τη Μερόπη Βλαχογιάννη(ακορντεόν) έριξαν την αυλαία με ένα ακόμα τραγούδι
 "Τον Κεμάλ"
Στίχοι:Νίκος Γκάτσος
Μοσική:Μάνος Χατζιδάκις


Αποκλειστικά Δικαιώματα Φωτογραφιών:Θωμάς Γιαννάκης
Κείμενο - Σύνταξη:Ιορδάνης Μεταλλίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->