Ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΡΙΑ,ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ(18/2/2015) - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΡΙΑ,ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ(18/2/2015)



♥ ℒℴνℯ ℒℴνℯ ℒℴνℯ !! ♥ ℒℴνℯ ℒℴνℯ ℒℴνℯ !! ♥

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ απο 
* τον ηθοποιό και τραγουδιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΑΡΤΖΗ
* την εκπαιδευτικό και ποιήτρια ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ τους φίλους της Ποίησης και της Μουσικής σε μιά ξεχωριστή εκδήλωση με ειδικό αφιέρωμα :

ჱܓτιμητικά ΣΤΊΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΙΑΚΟΥ στο ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ჱܓ

ჱܓ Απαγγέλουν 
η λογοτέχνις ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
η ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ
και η κορη της ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΕΠΑΝΗ

ჱܓ Ερμηνεύουν
ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ
και 
ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ
σε τραγούδια Γρηγόρη Μπιθικώτση 
Αντώνη Ρεπάνη κι άλλων

ჱܓΣε έκτακτη φιλική συμμετοχή στο τραγούδι
ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ σε ερμηνείες τραγουδιών της
απο την συνεργασία της με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Επίσης συμμετέχουν:
ΕΥΔΟΚΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΝΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

ჱܓ Στο πιάνο θα συνοδευσει ολα τα τραγουδια
της μουσικοποιητικης βραδιας η
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ


ჱܓ Η Αρετη Κοκκινου, με φιλικη συμμετοχη θα στολισει με κιθαρα τις απαγγελιες μας και τους στιχους της ΕΛΕΝΗΣ ΛΙΑΚΟΥ που θα μας πει η μονακριβη της κορη Νικη Ρεπανη..

ჱܓ Στο δεύτερο μέρος καλούμε όσους φίλους θέλουν να απαγγείλουν ποίηματά τους μεταξύ των τραγουδιών.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση οι ποιητές παρακαλούμε να αποστείλετε το ποίημα σας 
στο inbox μηνυμάτων 
ώστε να συμπληρωθεί το πρόγραμμα με τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Η πλούσια μουσικοποιητική μας βραδιά 
θα παρουσιαστεί στον όμορφο χώρο " Στου Στράτου" στην Φωκίωνος Νέγρη 57 (Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-8628187 για κρατήσεις θέσεων ) 
στις 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
με ώρα προσέλευσης 7.30μμ κι έναρξη στις 8.00 μμ

ჱܓ Επιμέλεια και παρουσίαση
ΜΑΙΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

πληροφοριακά:

ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΚΟΥ

Γεννήθηκε στην Ιτέα στις 13/8/1925 ,σαν το μικρότερο παιδι της Μαριας και του Ευσταθιου Λιακου. Η μητερα της Μαρια λεγοταν Σκαρτσιλα στο επιθετο ,μια αδερφη της παντρευτηκε τον Σκαριμπα, εζησε στην Χαλκιδα οπου γεννηθηκαν τα παιδια τους , αναμεσα τους ο Γιαννης Σκαριμπας. Ο πατερας της Ευσταθιος ηταν αρχιτεκτονας, που εζησε χρονια στην Αλεξανδρεια με την γυναικα του Μαρια, οπου γεννηθηκαν τα δυο πρωτα τους παιδια....ο Ηλιας και ο Αλεξανδρος..Εκτοτε ηρθαν στην Ελλαδα, εγκατασταθηκαν στην Ιτεα και η οικογενεια τους μεγαλωσε, αφου γεννηθηκαν ο Θανασης, η Αννα , η Ελλη...καθως τα χρονια περνουσαν και τα παιδια τους μεγαλωσαν, γεννηθηκαν και αλλα αδερφια, ο Λουκας και η Ελενη.Εκτοτε εγκατασταθηκαν στη Ναυπακτο.... τα μεγαλυτερα αγορια ηταν αριστοι ξυλουργοι ,τα κοριτσια παντρευτηκαν ,οι γονεις πεθαναν νωρις και η μικρη Ελενη εμεινε να φροντιζει τις οικογενειες των αδερφων της.... Ο αδερφος της Λουκας ασχοληθηκε με την αγιογραφια.

.Εγραφε ποιηματα απο την παιδικη της ηλικια, τα οποια μαζευε κρυφα σε ενα σεντουκι, ωσπου τα βρηκε μια νυφη της και τα πεταξε. Χρονια αργοτερα, καθως ηρθε στην Αθηνα, γνωριστηκε με τον Δημητρη Ρεπανη, τον αδερφο του Αντωνη Ρεπανη, (που γεννηθηκε και μεγαλωσε στη Θεσσαλονικη, απο προσφυγες γονεις....εκει εμεινε μεχρι τα χρονια που πηγε φανταρος.Στο στρατο γνωριστηκε με τον Γρηγορη Μπιθικωτση και επειδη αρεσε και στους δυο η μουσικη, επαιζε μπουζουκι ο Δημητρης και τραγουδουσαν, ξεκινησαν για την Αθηνα.)

Ετσι η Ελενη Λιακου, παντρευτηκε τον Δημητρη Ρεπανη ,τους παντρεψε ο Μητσακης και εφτιαξαν μαζι υπεροχα πραγματα, οπως κεντρα διασκεδασεως στον Αγιο Κωνσταντινο και στους Θρακομακεδονες. Σε ενα ταξιδι τους στην Αμερικη, ειχαν την τιμη να γνωρισουν τον Κεννεντυ, ο οποιος τους εδωσε πρασινη καρτα ,για να μπορουν να επισκεπτονται την Αμερικη οποτε ηθελαν. Τοτε γνωρισαν και τον Ελβις Πρισλευ, σε καποιο αμερικανικο μπαρ. Συχνα εμεναν στο σπιτι του αγαπημενου τους φιλου Μπινη. Γυριζοντας στην Ελλαδα, γεννηθηκε η κορη τους Νικολεττα.

Εκεινη την εποχη το 1969 εγιναν οι μεγαλες επιτυχιες της συνεργασιας Λιακου-Μπιθικωτση....Ηταν μια αρρηκτη φιλια ,οπου η Ελενη εγραφε, σιγοτραγουδουσε, ο Γρηγορης επαιρνε το μπουζουκι εγραφε και ετσι γεννιονταν τα τραγουδια....οπως η Επισημη Αγαπημενη, Μια γυναικα φευγει, το μεσημερι καιει το μετωπο σου,Το παρελθον σου θα γινει καπνος,Κουρελου,Θυμασαι,Πες μου πού πας,Ποσο γελαστηκα,Ειναι δικος μου ο καϋμος,Δωσε ζωη απ'τη ζωη σου, η Σιωπη, Χωρις παλτο, Ενα φτερο μου τσακισες, Επιασες καινουριο φιλο κλπ....Τραγουδια της τραγουδησαν ακομα οι Κοκκοτας, Μοσχολιου, Καζαντζιδης, Αντωνης Ρεπανης, Τακης Βεριωτης, κ.α.

Ηταν επισης μια σκληρη εποχη , η επταετια της Χουντας....στην οποια διαλυθηκε η οικογενεια και η περιουσια της...Ο αντρας της Δημητρης, εφυγε για την Αμερικη το 1973, οπου και παρεμεινε για 23 χρονια....Οι δισκογραφικες εταιρειες την τυλιξαν , εγιναν δικαστηρια, χαθηκε ο,τι ειχε αποκτησει , σε κινητα και ακινητα ,εκτος απο ενα μικρο οικοπεδο στις Κουκουβαουνες , που ειχε ενα κηπο με τριανταφυλλα....εκει εμεινε με την κορη της την υπολοιπη ζωη της, μεσα σε βαρια καταθλιψη, παραιτημενη και ξεχασμενη....Η ενασχοληση με τον κηπο της της εδινε ζωη , ενω δεν ασχοληθηκε ξανα με τα τραγουδια, εκτος απο μια συνεργασια της με τον Τακη Βεριωτη(Τρεις παραδες το κρασι, Να πώς εσβησε μια αγαπη, Ενα ματσο ανεμωνες, κ.α )...

Πεθανε στις 26/2/2003 ξεχασμενη, οταν εχασε τη μαχη με την επαρατη νοσο, στο σπιτι της κορης της Νικολεττας στο Περιστερι

♥ ℒℴνℯ ℒℴνℯ ℒℴνℯ !! ♥ ℒℴνℯ ℒℴνℯ ℒℴνℯ !! ♥


To VoiS Radio θα είναι χορηγός επικοινωνίας της βραδιάς 

♥ ℒℴνℯ ℒℴνℯ ℒℴνℯ !! ♥ ℒℴνℯ ℒℴνℯ ℒℴνℯ !! ♥

Για την πρόσβαση στον χώρο :
με το τρόλεϊ 2 ή 4 στάση πλ. Κυψέλης
και πλησιέστερος σταθμός ηλεκτρικού Πλ. Βικτωρίας
FB: 
https://www.facebook.com/…/Stou-Stratou-LIV…/773697856011711
Stou Stratou LIVE music-art cafe


{ Για τα έξοδα της μουσικοποιητικής μας βραδιάς 3 ευρώ επί της τιμής του πρώτου ποτού ή καφέ .}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->