Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΛΥΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ «L’ AMOUR VIENDRA» (17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015) - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΛΥΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ «L’ AMOUR VIENDRA» (17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015)

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΛΥΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

«L’ AMOUR VIENDRA» 


«Η αγάπη θα ‘ρθει» μας λέει αυτή τη φορά στα γαλλικά «L’ amour viendra» η Βασιλική Καρακώστα, η οποία πραγματοποιεί στις 17 Ιανουαρίου την πρώτη εμφάνιση της στη Λυών. Η αεικίνητη ερμηνεύτρια, εμφανίζεται στη Γαλλία μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Ελληνογαλλικό Πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό Σύλλογο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion) που στόχο του έχει να μας γνωρίσει την σύγχρονη πολιτιστική Ελλάδα, και να κρατήσει ζωντανή την επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τους άξιους εκπροσώπους του. Η συναυλία αυτή έρχεται μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις της Βασιλικής στις 18 Δεκεμβρίου στο Half Note JazzClub της Αθήνας και στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στο Βόλο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου. 

Η Βασιλική αισθάνεται μεγάλη τιμή για την πρόσκληση που δέχτηκε από τον Δευκαλίωνα και ετοίμασε ένα ειδικό πρόγραμμα γι αυτή τη βραδιά που θα συναντηθεί με τον ελληνισμό της Λυών και Γάλλους φιλέλληνες. Έτσι εκτός από τα δικά της αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία την «Σβούρα και άλλες ιστορίες» του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Τα Επικίνδυνα», και τον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη, την τελευταία της ηχογράφηση που έχει ξεχωρίσει, θα παρουσιάσει και επιλεγμένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια στα οποία δίνει πάντα το δικό της χρώμα, μεταφέροντας έτσι τον ελληνικό ήχο στη Γαλλία. 

«Η αγάπη θα ΄ρθει και στη Λυών μέσα από αγαπημένες εικόνες, μνήμες, χρώματα και ήχους της ελληνικής υπαίθρου που αποτελούν σταθερά σημεία αναφοράς του ελληνισμού είτε βρίσκεται εντός, είτε εκτός Ελλάδος. Αυτούς τους ήχους μου αρέσει να τραγουδώ και να μεταφέρω με τη φωνή μου όπου κι αν βρεθώ», λέει η Bασιλική Καρακώστα, με αφορμή την εμφάνιση της στη Γαλλία. «Θα είναι μια ζεστή βραδιά όπου το τραγούδι και το συναίσθημα θα γίνουν η ακλόνητη γέφυρα επαφής με την μητέρα Ελλάδα και την ψυχή μας». 

Ο Ελληνογαλλικός Πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός Σύλλογος ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (Defkalion) ιδρύθηκε το Μάρτη του 1997, από Έλληνες πρώτης γενιάς, εγκατεστημένους στη Γαλλία, από Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς καθώς και από φιλέλληνες. Με τις εκδηλώσεις του φιλοδοξεί να δώσει βήμα στη σύγχρονη ελληνική σκέψη και δημιουργία, να προβάλλει την ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->