Οι PLAYGROUND THEORY αυτοσυστήνονται - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Οι PLAYGROUND THEORY αυτοσυστήνονται



Όταν πριν από περίπου 4 χρόνια δημιουργήθηκαν οι Playground Theory- κάτω από πολύ διαφορετικές προσωπικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες- ως μια παρέα πρώτα φίλων και κατόπιν μουσικών κανένας μας δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη του σχήματος και την πορεία του μέσα στο χρόνο. Από τις πρόβες για χαλαρό jamming και ανταλλαγή μουσικών ιδεών, μέχρι την πολύωρη εξάσκηση για προετοιμασία set list για τις live εμφανίσεις μας και την κυκλοφορία του πρώτου μας album.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
To 2009 oι Μάρσια Ισραηλίδη (φωνή, στίχοι, synths), Δημήτρης Νέγκας (synths, στίχοι) και Βαγγέλης Κατσουλάκης (drums) σχηματίσαμε τους Playground Theory, αρχικά με την προοπτική του να παίξουμε ξανά μουσική και να ενώσουμε τα διαφορετικά μουσικά ακούσματα και βιώματα που είχε ο καθένας μας μέχρι τότε. Πολύ γρήγορα και με την πλαισίωση καλών φίλων οι οποίοι συμμετείχαν κατά καιρούς στην μπάντα, βρήκαμε μέσα από την διαδικασία των προβών την ιδανική εκτόνωση - διέξοδο από οποιοδήποτε θέμα μας απασχολούσε εκείνη την περίοδο. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που οι πρόβες μας κατέληγαν σε «χαζοξενύχτια» με χαλαρή και εύθυμη διάθεση και άφθονη ροή αλκοόλ. Μέσα όμως από αυτή την παρεΐστικη διάθεση αναπτύχθηκαν οι καλύτερες συνθήκες για να δώσουμε μορφή στις μουσικές μας ιδέες και να τις εξελίξουμε στην πορεία. 

Ίσως να μην ξέραμε κι εμείς στην αρχή που θέλουμε να οδηγήσει αυτό. Κάποια στιγμή καταλήξαμε όμως στο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό, όπως και ότι δεν θέλαμε να το κάνουμε μόνο για μας. Θέλαμε να πάρουμε ότι υπάρχει μέσα μας, να το τυλίξουμε σε μια πολύχρωμη, ακριβή μα καλόγουστη συσκευασία και να το τοποθετήσουμε σε μια βιτρίνα ώστε να το βλέπει ο κόσμος. 

Κι έτσι φτάνουμε στο 2011 όταν και αποφασίσαμε να εκθέσουμε αυτές τις μουσικές μας ιδέες -και να εκτεθούμε και οι ίδιοι- μέσα από τα πρώτα μας live, τα οποία μας προσέφεραν πολύ χρήσιμες εμπειρίες για να βελτιώσουμε τον ήχο μας. Στις αρχές του 2012 δώσαμε περισσότερη βαρύτητα στην ολοκλήρωση των κομματιών μας και στην ηχογράφηση demo στο home studio του φίλου μας -και μετέπειτα κιθαρίστα μέχρι πρότινος- Νέστωρα Θεοφιλόπουλου. Ενώ από τα τέλη του 2012 και περίπου μέχρι το καλοκαίρι του 2013 ήμασταν στο studio για να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας Album. 

H ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Artracks studios σε παραγωγή Χρήστου Αλεξόπουλου, Γιώργου Πρινιωτάκη και Αλέξη Μπόλπαση. 

Πλέον για μας το επιστέγασμα της πορείας μας ως μπάντας όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις διάφορες εμφανίσεις μας, αποτελεί το ντεμπούτο album μας Speaking of Secrets, το οποίο κυκλοφορεί από την εταιρεία Puzzlemusik από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει 11 τραγούδια. 

11 τραγούδια που αποτελούνται από ηλεκτρονικές φράσεις συνδυασμένες με απόκοσμες και ονειρικές μελωδίες στα γυναικεία φωνητικά. Aυτές έρχονται σε αντίστιξη με τους συχνά οξύμωρους στίχους που λειτουργούν άλλοτε αρμονικά και άλλοτε αντιφατικά, έτσι όπως πλαισιώνονται από ποικιλόχρωμους και χαρακτηριστικούς ρυθμούς. Ατμοσφαιρική μουσική που περιμένει να την ανακαλύψεις, να την θαυμάσεις στην βιτρίνα, να σε ταξιδέψει και να την ταξιδεύσεις.... 


Πηγή: www.musicpaper.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->