Οι στίχοι του Καβάφη γίνονται εικόνες – Μια πρόγευση από τους εντυπωσιακούς πίνακες που θα εκτεθούν στο ίδρυμα Θεοχαράκη - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι στίχοι του Καβάφη γίνονται εικόνες – Μια πρόγευση από τους εντυπωσιακούς πίνακες που θα εκτεθούν στο ίδρυμα Θεοχαράκη

Οι στίχοι του Καβάφη γίνονται εικόνες – Μια πρόγευση από τους εντυπωσιακούς πίνακες που θα εκτεθούν στο ίδρυμα Θεοχαράκη [εικόνες]


Τι εικόνες μπορεί να γεννήσει στο μυαλό ένα ποίημα του Καβάφη; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν δια των πινέλων τους 40 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, εν όψει του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή.

Οι πίνακες πρόκειται να εκτεθούν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη στην έκθεση που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ με τίτλο «Κ. Π. Καβάφης: Ζωγραφισμένα. 40 σύγχρονοι έλληνες δημιουργοί».

Με αυτή την αφορμή τα ευφάνταστα έργα και σχέδια των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και Γιάννη Τσαρούχη (που προϋπήρχαν) ενώνονται με εκείνα 38 ακόμα σύγχρονων εικαστικών δημιουργών (τα περισσότερα φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση) για να μας αποκαλύψουν την οικουμενική διάσταση της ποίησης του Καβάφη.

Ως μια πρόγευση της έκθεσης ο Παναγιώτης Τέτσης απεικόνισε το ποίημα «Αλεξανδρινοί Βασιλείς», ο Αλέκος Φασιανός το «Επέστρεφε», ο Βασίλης Θεοχαράκης το «Θάλασσα του πρωϊού», ο Αγγελος Παπαδημητρίου τα «Τεχνητά άνθη», ο Χρήστος Μποκόρος τα «Κεριά» κ.ά.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 – Αθήνα, τηλ.: 210 3611206. Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 20:00.


Δασκαλάκης


Μποκόρος

Ξενάκης

Παπαδημητρίου


Ρόρρης

Τσαρούχης

 
Τσόκλης

Φασιανός - Τα κεριά

 
Ψυχοπαίδης


Πηγή εικόνων: Πεμπτουσία
Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->