ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2013: ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ "ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ" 16 Σεπτεμβρίου 2013 | Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιας > Κηφισιά - Ν. Ερυθραία - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2013: ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ "ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ Η ΕΥΧΗ" 16 Σεπτεμβρίου 2013 | Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιας > Κηφισιά - Ν. Ερυθραία

 Μενάνδρεια 2013: Ευανθία Ρεμπούτσικα Το αστέρι και η ευχή
Μια παράσταση με μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες. Με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Αυτή είναι η νέα μουσική παράσταση-πρόταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο "To αστέρι κι η ευχή". Η παράσταση που κατέκτησε την αγάπη του κόσμου και γέμισε ασφυκτικά τις πρόσφατες εμφανίσεις της τον χειμώνα που μας πέρασε.

Κάποιοι λένε ότι τα τραγούδια σε "ταξιδεύουν" μέσα από τους στίχους τους, δημιουργώντας εικόνες μαγικές, ικανές να σε παρασύρουν σε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι η καλή μουσική μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου αλλάξει τη διάθεση της στιγμής.

Κανονάκι, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα και βιολί με αγαπημένες μελωδίες που περιλαμβάνουν μουσική από το "Αστέρι και την ευχή", τις "Μικρές ιστορίες" και τη "Φωνή Αιγαίου", την "Πολίτικη Κουζίνα" και τις τούρκικες ταινίες "Babam ve Oglum" και "Ulak". Σε ένα λιτά δομημένο (και σε κορυφαίες στιγμές διαδραστικό) πρόγραμμα. Με ιδιαίτερη στιγμή της μουσικής παράστασης, εκείνη της Κωνσταντίνας Μελαχροινούδη, μιας νέας τραγουδίστριας, η οποία ερμηνεύει στα αραβικά την "Αλεξάνδρεια".

Αυτά είναι τα βασικά "συστατικά" της μαγικής "συνταγής" που προτείνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τη φετινή περίοδο. Μια συνταγή που έχει συγκινήσει τον κόσμο προκαλώντας μια ψυχική ανάταση δίχως κανένα συναισθηματικό "εκβιασμό" (που πολλές φορές μπορεί να προκαλούν οι στίχοι ενός τραγουδιού). Εξάλλου στην μουσική παράσταση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τίτλο "Το Αστέρι κι η ευχή"... τα λόγια είναι περιττά.

Mουσικοί:
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν
Ανδρέας Συμβουλόπουλος: πιάνο
Άγγελος Παπαδάτος: κόντρα μπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης: τύμπανα

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μενανδρείων 2013.

Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιας > Κηφισιά - Ν. Ερυθραία
Διεύθυνση: Διονύσου και Μυρσίνης Τηλέφωνο: 2106289037, 2106289000
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, ώρες: 20:30

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 15€

 Πηγή:artandlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->