ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 18 Σεπτεμβρίου 2013 | Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων > Πλάκα - Ακρόπολη - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 18 Σεπτεμβρίου 2013 | Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων > Πλάκα - Ακρόπολη

 Ψαρογιώργης στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Ψαρογιώργης με το λαούτο του ήταν εκείνος που άνοιγε τις φθινοπωρινές μουσικές συναντήσεις, στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. Το κοινό, πολυπληθές, δεν άφηνε τους μουσικούς να κατέβουν από τη σκηνή, αν δεν υπόσχονταν πως η συναυλία θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά. Ως γνωστόν, οι Κρητικοί κρατάνε τον λόγο τους, κι έτσι, ο Ψαρογιώργης θα εγκαινιάσει και φέτος τον φθινοπωρινό κύκλο συναυλιών στο Μουσείο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Αυθεντικός ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, γόνος της θρυλικής μουσικής οικογένειας των Ξυλούρηδων και δεξιοτέχνης, ο Γιώργος Ξυλούρης κατάφερε να αναδείξει το λαούτο σε σολιστικό όργανο.

Με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανανεωτής και ανατρεπτικός, ο Ψαρογιώργης θεωρείται δικαίως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής παράδοσης, που όμως τολμά, δοκιμάζει και την εξελίσσει.

Οι συναυλίες του, ατμοσφαιρικές και μυσταγωγικές, αποτελούν κάθε φορά για το κοινό μία μοναδική μουσική εμπειρία. Μαζί του αυτή τη φορά, ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και ο Γιώργος Πολυχρονάκος στο κοντραμπάσο.

 Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων > Πλάκα - Ακρόπολη
Διεύθυνση: Διογένους 1-3 Τηλέφωνο: 2103250198, 2103254119
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ώρες: 20:30

 Εισιτήρια:
Είσοδος: 12€ / 10€ μειωμένο

Πληροφορίες / κρατήσεις:
• ticket services, T: 210 7234567
• Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Πηγή:artandlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->