WORLD CRISIS THEATRE: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ 23 Αυγούστου 2013 ... 25 Αυγούστου 2013 | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου > Επίδαυρος - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

WORLD CRISIS THEATRE: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ 23 Αυγούστου 2013 ... 25 Αυγούστου 2013 | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου > Επίδαυρος

 World Crisis Theatre: Θεατρικό Τριήμερο στην Επίδαυρο
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Culture “World Crisis Theatre” περιλαμβάνει ομάδες που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ανάδειξη και παρουσίαση κοινωνικών φαινομένων και θεμάτων ανθρώπινης συμπεριφοράς που προκύπτουν ως συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

 Πρόγραμμα παραστάσεων:

 Παρασκευή 23 Αυγούστου 20:00

- Γαλλία - “The Power of Yes”

 Στην πορεία προς μια ολοκληρωμένη σκηνοθεσία του έργου του David Hare, “The Power of Yes” το 2014, ο Γάλλος σκηνοθέτης θεάτρου Bruno Freyssinet, παρουσιάζει ένα απόσπασμά του στο κοινό. Για το έργο του, ο Άγγλος sir David Hare είπε: «Αυτό δεν είναι ένα θεατρικό. Είναι μια ιστορία. Από το πώς ο καπιταλισμός έφτασε σε μια στάση λείανσης.»

Συντελεστές:
Κείμενο: Sir David Hare
Σκηνοθεσία: Bruno Freyssinet
Παραγωγή: Juliette Bompoint
Συντονισμός- Βοηθός Σκηνοθέτη: Julie Paule
Παίζουν: Nathalie Yanoz, Xavier Maître, Grégory Veux

 22:00 - Ελλάδα - “Cyclops - Survival”

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, όλα αυτά τα χρόνια, έχει πειραματιστεί στο ανέβασμα παραστάσεων με δύο τρόπους: πρώτον, με κλασικού τύπου παραστάσεις που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης και δεύτερον, με παραστάσεις που μετέφεραν το τραγικό μήνυμα μέσα από μορφές πολιτικού μιούζικαλ.

Σε αυτή την δεύτερη κατηγορία ανήκει το πολιτικό μιούζικαλ Cyclops Survival. Πρόκειται για μία μπρεχτικού τύπου διασκευή του σατυρικού δράματος “Κύκλωψ” του Ευριπίδη που έχει ως θέμα του την ανθρωποφαγία, όχι μόνο στην κυριολεκτική, αλλά, κυρίως, στην πολιτική και κοινωνική προέκτασή της, όπως την βιώνουμε μέσα στον ζόφο της σημερινής κρίσης. Υπηρετώντας μια τέτοια λογική οι ηθοποιοί που παίζουν στο έργο μεταμορφώνονται άλλοτε σε μυθικά όντα και άλλοτε σε σημερινούς πάσχοντες και αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Συντελεστές:
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης
Μουσική: Νίκος Αθανασάκης
Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας
Σκηνικά: Σταύρος Μπονάτσος
Κοστούμια: Άντζυ Καρατζά
Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος
Βίντεο: Δημήτρης Νάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας

 Διανομή (Αλφαβητικά) : Χρήστος Ευθυμίου (Σιληνός), Γιώργος Μωρόγιαννης (Κύκλωπας), Μάνια Παπαδημητρίου (Anchorwoman / Αθηνά), Κίμων Ρηγόπουλος (Οδυσσέας)

 Χορός Σατύρων (Αλφαβητικά): Ευαγγελία Δημητρίου, Θεοδώρα Ευγενάκη, Μαριλία Μερσινιάδη, Κώστας Μητράκας, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Πολυδώρου, Νίκος Τουρνάκης, Δημήτρης Τσικούρας, Διονύσης Χριστόπουλος


Σάββατο 24 Αυγούστου

20:00 - Ιταλία - “Espoti a tuto”

Αφορά μια ομάδα ανδρών και γυναικών, που προέρχονται από μια χώρα της κρίσης, οι οποίοι σε απροσδιόριστο χώρο και χρόνο προσκαλούνται από έναν Χάροντα του Δάντη να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι. Η δυσφορία, η αναγκαιότητα για ομορφιά, η περιέργεια και η επιθυμία μιας νέας ουτοπίας τους οδηγεί να αρπάξουν την ευκαιρία, να ξεχάσουν τους παλιούς εαυτούς τους και να αφήσουν τα πάντα πίσω.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Tomaso Thellung και Francesco Giuffré
Αφήγηση: Ennio Coltorti
Βοηθός σκηνοθέτη: Giovanna Pellegrino
Βοηθός παραγωγής: Miriam Rizzardi
Φωτογραφίες: Fabio Mancino
Αγγλικές μεταφράσεις: Denise McNee
Παίζουν: Franca Abategiovanni, Alfredo Angelici, Antonella Britti, Dimitri D’Urbano, Valeria Iacampo, Angelo Monacelli, Bianca Nappi, Andrea Puglisi


22:00 - Πορτογαλία - “Η Απάντηση”

«Η απάντηση» παίζει με κάποια μεγάλα ερωτήματα, αμφιβολίες και καταγγελίες. Υπάρχουν κάποιοι που τρώνε τα πάντα και αφήνουν τα σάπια απομηνάρια στους υπόλοιπους, υπάρχουν κάποιοι, που αναλώνονται σε περιττές μάχες ( χάνοντας τον πραγματικό τους σκοπό) και έπειτα, υπάρχουν εκείνοι, που αγνοούν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους διασκεδάζοντας σε πάρτυ.

Ανάμεσα σε δηλώσεις κοινωνιολόγων, οικονομολόγων, δημοσιογράφων, πολιτικών και απλών ανθρώπων σε δρόμους, μπαρ, αλλά και σε στατιστικά στοιχεία, η παράσταση αναζητά απάντηση στο ερώτημα: Έχουμε ακόμα χρόνο για να αλλάξουμε αυτή την πορεία;

Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Hugo Miguel Coelho
Παίζουν: Vicente de Sá, Joana Eliseu Cavaco, Valter F. Nogueira,


Κυριακή 25 Αυγούστου

20:00 - Γερμανία- “The Satyr Play”

Το “The Satyr Play” αποτελεί μια σατιρική προσέγγιση των Ευμενίδων, του τελευταίου μέρους της Ορέστειας του Αισχύλου. Πρόκειται για μια διαδραστική με το κοινό παράσταση σχετικά με τη γέννηση της δημοκρατίας, μιλώντας για την πανάρχαια «απόδοση» ευθυνών και την απροκάλυπτη έκθεση των σύγχρονων ευρωπαϊκών ταμπού, δηλαδή το χρήμα, την εξουσία και την ταυτότητα. Το έργο εκθέτει τα «άπλυτα» της δημοκρατίας, της γραφειοκρατίας και της παρούσας κρίσης χρέους. Με φόντο τη δίκη του Ορέστη, μια συλλογική πρωτοβουλία από την Αυστραλία και το Human Waste Theatre από τη Γερμανία, καθώς και μια ομάδα ηθοποιών από το Βερολίνο γίνονται ένα με το κοινό για να «παίξουν» τους δικαστές και τις μυθικές φιγούρες του δράματος.

Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Katerina Kokkinos Kennedy και Andreas Wrosch
Παίζουν: Jan Arne Looss, Katharina Nesterova, Fabian Prokein, Eva Schröer, Pia Seifreth, Lino Seyfried, Andreas Wrosch

 Διεύθυνση: Παλαιά Επίδαυρος Τηλέφωνο: 27530 22026
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, ώρες: 20:00
Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, ώρες: 20:00
Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, ώρες: 20:00

 Εισιτήρια:
 
Δεν έχουν ανακοινωθεί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->