Φ. ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ 2013: "ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΟΥΛΙΑ 27 Αυγούστου 2013 | Κηποθέατρο Παπάγου > Χολαργός - Παπάγου - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φ. ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ 2013: "ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΟΥΛΙΑ 27 Αυγούστου 2013 | Κηποθέατρο Παπάγου > Χολαργός - Παπάγου

Φ. Παπάγου - Χολαργού 2013: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου του Πέτρου Ζούλια
Η Νένα Μεντή ταξιδεύει στην Ελλάδα για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους και να ξαναζωντανέψει μαζί τους την συγκινητική ιστορία της μεγάλης "στιχουργού και ποιήτριας" του ελληνικού τραγουδιού. Μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα. Όλοι έχουν τραγουδήσει τα τραγούδια όπως "Είμαι αητός χωρίς φτερά", "Όνειρο απατηλό"," Η φαντασία", "Ηλιοβασιλέματα", "Όλα είναι ένα ψέμα", "Πήρα απ΄τη νιότη χρώματα", "Πετραδάκι πετραδάκι", "Μαλάμω", "Τι έχει και κλαίει το παιδί", "Περασμένες μου αγάπες", "Τα καβουράκια", "Τα αλάνια", "Αντιλαλούνε τα βουνά", αλλά οι περισσότεροι δεν ήξεραν ότι ήταν δικά της και την ιστορία που έκρυβαν αυτά τα τραγούδια. Λαϊκή ποίηση αυθεντική. Απόσταγμα ζωής και σκέψης.

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη "Η γιαγιά μου η Ευτυχία" (εκδόσεις Άγκυρα), με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής μαρτυρίας προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο, τον άντρα της, τη Μαίρη, την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα, την εγγονή της και τη Μαριόγκα, τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Η Ευτυχία, σαν ένας άλλος Ζορμπάς, μυρίζει Ελλάδα και μας οδηγεί γραμμή στις ρίζες, σε ότι αυθεντικό έμεινε από αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης
Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Ερμηνεύει η Νένα Μεντή.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ δήμων Παπάγου - Χολαργού 2013.

 Κηποθέατρο Παπάγου > Χολαργός - Παπάγου
Διεύθυνση: Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013, ώρες: 21:00
Εισιτήρια: Eίσοδος: 16€
Μαθητικό - φοιτητικό - άνεργοι - συνταξιούχοι: 13€

Πληροφορίες- Προπώληση εισιτήριων:
• Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Τηλ. 213-2027187,186 - εργάσιμες ημέρες και ώρες.
• Κατάστημα Δαναός: Μεσογείων 230 - Χολαργός, Τηλ. 210-65 28 301 & 3 - εργάσιμες ημέρες και ώρες.
• Ταμείο Θεάτρου: Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ.  210 65 20 412 , την ημέρα της παραστάσεως από τις 6:30μ.μ.

Πηγή: artandlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->