The Wall: To τείχος πέφτει ξανά και στην Ελλάδα | Τελικά στο ΟΑΚΑ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

The Wall: To τείχος πέφτει ξανά και στην Ελλάδα | Τελικά στο ΟΑΚΑ

The Wall: To τείχος πέφτει ξανά και στην Ελλάδα | Τελικά στο ΟΑΚΑ

Update: Νέα ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, η οποία εκδόθηκε σήμερα το πρωί, γυρνάει τα πράγματα ξανά πίσω... Η παράσταση του Roger Waters, The Wall επιστρέφει στο ΟΑΚΑ όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο (31 Ιουλίου, αντί 1ης Αυγούστου που θα γινόταν η συναυλία στο Terravibe). Η νέα ανακοίνωση έχεις ως εξής: 
«Η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που προκάλεσε, σε μέρος του κοινού, η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters The Wall, είχε σαν αποτέλεσμα τη διευθέτηση των θεμάτων παραγωγής και την επαναφορά του show στο OAKA  την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Τα εισιτήρια ισχύουν και η προπώληση συνεχίζεται».


Λίγες εβδομάδες πριν την άφιξη του Roger Waters με το πολύ-θέαμα The Wall, η διοργανώτρια εταιρεία άλλαξε αιφνίδια τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας. Επικαλούμενοι λόγους καλλιτεχνικής επάρκειας μεταφέρει το πρόγραμμα στο χώρο του Terra Vive Park, ο οποίος –όπως δήλωσαν- πληροί τις προδιαγραφές του θεάματος. Βέβαια, δεν διευκρίνισαν για ποιους λόγους η εξαργύρωση των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων δεν είναι εφικτή, δημιουργώντας υποψίες και στους πιο καλοπροαίρετους…



Ιστορική αναδρομή

Το διπλό άλμπουμ The Wall ηχογραφήθηκε με το σχήμα των Pink Floyd το 1979 και μετράει ήδη 34 χρόνια ζωής. Ωστόσο δεν έχει χάσει ούτε στο ελάχιστο την επικαιρότητα του λόγου του.
Hσύλληψη του δίσκου που οδήγησε μερικά χρόνια αργότερα και στην υλοποίηση της ομώνυμης ταινίας, οφείλεται κυρίως στον Waters και σε έναν επινοημένο φανταστικό χαρακτήρα ονόματι Pink. Μνήμες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οικογενειακή και κοινωνική καταπίεση συνθέτουν την ταραγμένη προσωπικότητα του πρωταγωνιστή. Σε αντίβαρο όσων του συνέβησαν επέλεξε την απομόνωση, χτίζοντας σταδιακά το δικό του τείχος προστασίας ή αλλιώς το δικό του τείχος αποξένωσης. Στο φιλμ παρουσιάζονται οι σοβαρές συνέπειες μίας ανάλογης συμπεριφοράς, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν το άτομο ακόμα και μέχρι την υιοθέτηση απολυταρχικών, νέο-ναζιστικών τακτικών. Τελικά όμως η ιστορία κλείνει με θετικό πρόσημο. Το τείχος γκρεμίζεται σταδιακά, δίνοντας άνοιγμα ελευθερίας στον έγκλειστο μέχρι πρότινος χαρακτήρα, αλλά και σε οποιονδήποτε μπορεί να αντιμετωπίζει ανάλογα διλλήματα.
Το αποκορύφωμα αυτής της σύλληψης έφτασε με την παρουσίαση του σόου στο Βερολίνο “TheWall - Live in Berlin”(21/07/1990), στην πρώτη επέτειο από την πτώση του τείχους.
Το project με το διπλό νοηματικό περιεχόμενο έχει διασχίσει πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Ο πρώτος κύκλος της παγκόσμιας περιοδείας ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2010 στο Τορόντο φτάνοντας μέχρι και τον αμερικάνικο νότο, ενώ στην Ευρώπη έφτασε ένα χρόνο αργότερα. Με αφετηρία την Πορτογαλία τον Μάρτιο του 2011 και τελευταίο σταθμό την Αθήνα τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ολοκληρώθηκε το ταξίδι του TheWallστα ευρωπαϊκά εδάφη και αμέσως μετά ταξίδεψε σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

The Wall – Tour 2013

Μετά από δύο χρόνια απουσίας το ίδιο concept επιστρέφει στην χώρα μας για τον δεύτερο κύκλο περιοδείας (θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη του ’13), ελαφρώς διαφοροποιημένο. Όπως ανακοίνωσε και ο Waters στο επίσημο site του, το live έχει επανασχεδιαστεί ώστε να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για μεγάλους χώρους. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί πλέον να ικανοποιήσει και να μετασχηματίσει το σόου, δημιουργώντας την επιθυμητική συγκινησιακή, μουσική και θεατρική ατμόσφαιρα. Πέρα από το τεχνικά ανανεωμένο κομμάτι, αναμένεται η φετινή περιοδεία του The Wall να έχει έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα, με αφορμή και την πρωτοβουλία του ίδιου να φιλοξενήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο φωτογραφίες θυμάτων (Fallen Loved One’s), που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων και να ενσωματώσει όλο αυτό το υλικό στην φετινή περιοδεία.
Όπως επισημαίνει το πρώην μέλος των Pink Floyd, υπάρχουν πολλά ακατανόητα τείχη και διαχωρισμοί μεταξύ του κοινού ανθρώπινου γένους. Χάσματα και κατηγοριοποιήσεις οδηγούν ξανά στη γέννηση νέων διαχωρισμών, σε μία αέναη επανάληψη…


Ημερομηνίες ευρωπαϊκής περιοδείας
18 Ιουλίου: Ολλανδία
20 Ιουλίου: Βέλγιο
23 Ιουλίου: Κροατία
26 & 28 Ιουλίου: Ιταλία
1 Αυγούστου: Ελλάδα
4 Αυγούστου: Κωνσταντινούπολη
7 Αυγούστου: Πράγα
9 Αυγούστου: Γερμανία
11 Αυγούστου: Δανία
14 & 15 Αυγούστου: Νορβηγία
17 Αυγούστου: Σουηδία
20 Αυγούστου: Πολωνία
23 Αυγούστου: Αυστρία
25 Αυγούστου: Ουγγαρία
28 Αυγούστου: Ρουμανία
30 Αυγούστου: Βουλγαρία
1 Σεπτεμβρίου: Σερβία
4 & 6 Σεπτεμβρίου: Γερμανία
8 Σεπτεμβρίου: Ολλανδία
11 Σεπτεμβρίου: Ελβετία
14 & 16 Σεπτεμβρίου: Αγγλία
18 Σεπτεμβρίου: Ιρλανδία
21 Σεπτεμβρίου: Γαλλία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->