ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Ο Γιώργος Καλούδης είναι επαγγελματίας τσελίστας, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης από το 1992.

Στην διάρκεια της πορείας του έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους με δικές του συνθέσεις, "TRUTH" 2005 και "ON THE WIND" 2009, (DNA LAB_L Records), το δεύτερο με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ.Κωστόπουλου. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες παραγωγές συναυλιών και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο κι έχει πολυάριθμη παρουσία σε ηχογραφήσεις CD, διαφόρων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, καθώς και σε παραγωγές ταινιών.

Πήρε το δίπλωμα του στο τσέλο υπό την διδασκαλία της Claire Demeulenaere, στο Ωδείο Athenaeum στην Αθήνα. Η υποτροφία από το Fulbright Foundation το 2002 του έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μια προσωπική αισθητική και τεχνική προσέγγιση στο βιολοντσέλο και να μελετήσει σύνθεση κι αυτοσχεδιασμό με την καθοδήγηση του Ted Greene στο Los Angeles.

Παρουσιάζει τις συνθέσεις του μαζί με την Ρουθ Χιλλ στο κανονάκι, χρησιμοποιώντας την τεχνική του "Live-loop-recording”. Μέσα απ’ την αρχιτεκτονική της αρμονίας, καθώς και τα διαφορετικά ηχοχρώματα του τσέλου και της λύρας, δημιουργεί ένα μουσικό αποτέλεσμα, με jazz, ambient και soundtrack επιρροές.

Πρίν από μερικά χρόνια, επηρεασμένος απ’την κρητική του καταγωγή, συμπεριέλαβε την 4χορδη Κρητική λύρα στις συνθέσεις, τις ηχογραφήσεις και στις συναυλίες του. Προσαρμόζοντας την τεχνική του τσέλου πάνω στη λύρα, της προσέθεσε μια 4η, χαμηλή Ντο χορδή.

Ως σολίστας στην λύρα έχει εμφανιστεί με τις ορχήστρες: Το Νοέμβριο του 2009 με την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης και τη χορωδία Lege Artis, στην Αγία Πετρούπολη, στο Θέατρο Glazunov του Κονσερβατορίου Ρίμσκι-Κόρσακοβ.

Τον Απρίλιο του 2010 στην Kammermuzikzaal της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, με την Kamerata Europaea και τη χορωδία Ernst Senff Chor. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Οκτώβριο του 2010, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη χορωδία Lege Artis. Τον Μάιο του 2011 στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Λευκές Νύχτες», στο Πετροζαβόντσκ της Ρωσίας, με τη Συμφωνική Ορχήστρα των Καρελίων Ορών.

Σύντομα θα κυκλοφορίσει την νέα του παραγωγή, τις σουίτες για σόλο τσέλο του J.S.Bach, διασκευασμένες απ'τον ίδιο για 4-χορδη Κρητική λύρα, (World premiere recording). Την τελευταία δεκαετία είναι στενός συνεργάτης του Αλκίνοου Ιωαννίδη, έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις παραγωγές του σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Από το 2011 παρουσιάζουν ένα πολύ ιδιαιτέρας αισθητικής ντουέτο σε θέατρα κι εκκλησίες σε Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Ρωσσία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά κι Αυστραλία. Συνεργάζεται με τους Steve Tavaglione, Markus Stockhausen, Sylvan Richardson, David Lynch, Σταύρο Λάντσια, Τάκη Φαραζή, κι είναι μέλος των γκρούπ “LEMONCELLO”, "FAROS", "FURTUNA" και "THE CHOSEN".


Πηγή:bassaviola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->