ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ - Λελέικα Υπάτης Πέμπτη 25 Ιούλη 2013 - Δημήτρης Ζερβουδάκης - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ - Λελέικα Υπάτης Πέμπτη 25 Ιούλη 2013 - Δημήτρης Ζερβουδάκης



Είναι ομολογουμένως ευτύχημα το πώς η σχέση σεβασμού και εκτίμησης για κάποιους ανθρώπους αντί να ατονίσει με τη πάροδο του χρόνου,αυτή δυναμώνει και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την περίπτωση του φίλου δημιουργού, Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Εν έτει 2013 ,η γή της Φθιώτιδας στο φεστιβάλ της Οίτης στον χώρο ΤΕΧΝΗΣ ΧΩΡΑ στα Λελέικα Υπάτης υποδέχτηκε στον όμορφο αυτόν τόπο και κάτω απ τον έναστρο ουρανό τον συγκεκριμένο δημιουργό με τα τραγούδια του και με συνοδοιπόρους τη τετραμελή στιβαρή μπάντα του με την συνύπαρξη της Σοφίας Γεωργαντζή στο τραγουδί ,στίς πρώτες και δεύτερες φωνές καθώς η νεαρή δημιουργός έχει ήδη συνεργαστεί δισκογραφικά 2 φορές με τον Δημήτρη κι ώς συνοδοιπόρος στίς ζωντανές τους εμφανίσεις αρκετά περισσότερα , ορμώμενη και η ίδια απ την Θεσσαλονίκη. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η μουσική αντιστοιχία του δημιουργού Δημήτρη Ζερβουδάκη με τη γή,τη φύση, είναι μοναδική.

Εμείς ώς ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ τον θεωρούμε ώς τον κατεξοχήν ρομαντικό δημιουργό, μπολιάζοντας στο ακροατήριό του το ¨παραμυθένιο ¨ των τραγουδιών του ,εκτελεσμένα ορισμένα με ηχόχρωμα διαφορετικό -ροκ ,ρεμπέτικο-,σαν διαβατήριο μιάς εφηβείας παρατεταμένης ,ο ίδιος έχει ήδη διαβεί τα 50 ,και σε εμάς.Τραγούδια διαμάντια ,πολυτραγουδισμένα όπως ¨πλατεία Ναυαρίνου¨,¨Νεράιδες¨, ¨Βαρια ποτά βαριά τσιγάρα¨, ¨το Πέταγμά σου¨,¨Οτι πληγώνει¨,¨Οχι και να κλαίμε¨,¨Ξωτικά¨, ¨Κράτα με¨,¨Μια ζωή στη ίδια τάξη¨,.... φανερώνουν την αέναη πορεία του ανθρώπου να φωτίσει και να φωτιστεί απ τα πάθη του απ τα λάθη του και γιατί όχι,να βρεί τη πεμπτουσία μέσα από τα πιό ενδελεχή μυστικά του.

Τα τραγούδια του είναι σαν τα παιδιά που παρακαλούν να τα πάρουμε μαζί μας σε ένα ταξίδι: σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται τη πραγματικότητα όπως εμείς,αλλά οι χιλιάδες σκόπρπιες εντυπώσεις αποτυπώνονται όμορφα στο πρόσωπό τους. Κάπως έτσι ,λυτρωτικά ,νιώσαμε οι περισσότεροι απο τους παρευρισκόμενους τελειώνοντας η συναυλία...Ευγνώμονες ζωντανοί,ενθουσιασμένοι!!! Ο ίδιος μας ευχήθηκε απο κοντά καλή επιστροφή,και παράλληλα ως ενα έμμεσο ευχαριστώ του μας εξομολογήθηκε την συνεργασία του με ζωντανές εμφανίσεις με τους Αδελφούς Κατσιμίχα στο εγγύς μέλλον. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε για νεώτερα....

ΥΣ : Μαγευτήκαμε απ τον Χώρο τέχνης Χώρα και μοιραζόμαστε μαζί σας την ευγένεια των εργαζομένων εντός αυτού,όμως επειδή είμαστε άνθρωποι που θέλουμε ναμαστε ειλικρινείς με εσας που μπαίνετε στο κόπο να μας διαβάζετε,η σύνδεση του Χώρου με την Πρωτεύουσα του νομού,τη Λαμία για έναν επισκέπτη που δεν διαθέτει δικό του μέσο ,δεν είναι εναρμονισμένη δυστυχώς με τις ανάγκες των καιρών...Λυπούμαστε για αυτό!

 Κείμενο: Αλέξης Μιχαηλίδης

 (25/7/2013-Μεταλλίδης Ιορδάνης,Αλέξης Μιχαηλίδης,Παναγιώτης Μαραγκός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->