POPCAKES - INTERVIEW(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) - Μουσική Πυξίδα

Τελευταία Νέα:

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

POPCAKES - INTERVIEW(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)


POPCAKES 

 INTERVIEW(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)




1.Ο Νέος σας δίσκο "One Spark" σημειώνει μεγάλη επιτυχία, πείτε μου λίγα λόγια για το Album; 

Πρώτα από όλα και μείς σας χαιρετούμε και χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μαζί σας. Το ”Οne Spark” είναι μια alternative pop rock δουλειά με αρκετά electro στοιχεία, όχι σε όλα βέβαια τα σημεία της. Είναι μια μάλλον απαιτούμενη εξέλιξη των Popcakes σχετικά με το ύφος της μουσικής μας δημιουργίας, κάτι που προέκυψε από πολύ εσωτερικές ανάγκες και αναζητήσεις.


2.Πείτε μου λίγα λόγια για τους συντελεστές που συνέβαλαν σε όλη αυτή την διαδικασία; 

Οι συντελεστές στο “One Spark” είναι, πέρα από τον βασικό πυρήνα του σχήματος τον Johnny Logothetis – πρώην ΟΚΤΑΝΑ (σύνθεση, guitar, vocals) και την Margaret A. (vocals-φιλική συμμετοχή), ο εξαιρετικός μπασίστας Κώστας Δομενικιώτης και ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (Massroom Studio) που υπογράφει την παραγωγή. 

3.Τι είναι σημαντικό στην ζωή για σας; 

Πάνω απ΄ όλα υγεία και όλα τα άλλα ακολουθούν…..

4.Στην μουσική ποια στοιχεία σας γοητεύουν ; 

Υπάρχουν υπέροχοι δημιουργοί στη διεθνή σκηνή. Ακούς τα κομμάτια τους και τα θαυμάζεις, δε χρειάζεται να πούμε ονόματα και καλλιτέχνες, είναι γνωστοί και μάλλον αυτονόητοι. Αυτό μας γοήτευσε πρωτίστως στη μουσική και συνεχίζει να μας γοητεύει. 

5.Πιστεύετε πως ένας καλλιτέχνης πρέπει να εκφέρει άποψη για τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνίας; 

Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους για τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα, γιατί όχι και οι καλλιτέχνες? Αυτό είναι το δικαίωμα της έκφρασης του κάθε ανθρώπου, θεμελιώδης αρχή της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ίσως οι καλλιτέχνες να έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία και διεισδυτικότητα όταν εκφράζουν τις σκέψεις τους, χωρίς να είναι αυτό απόλυτο. 

6.Καριέρα μπορούν να κάνουν σήμερα τα νέα παιδιά στην δισκογραφία όπως είναι στις μέρες μας; 

Και βέβαια μπορούν. Κάθε νέο παιδί “κουβαλάει’ το ταλέντο του και το δικό του ειδικό βάρος. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, παρ’ ‘όλη την εμπορευματοποίηση της τέχνης και τα μικροσυμφέροντα, πιστεύουμε ότι η αξία ακόμη και σήμερα έχει περιθώρια να αναγνωριστεί.

 7.Είμαστε σε μια εποχή που βγαίνουν ελάχιστες ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές. Το ένα single βγαίνει μετά το άλλο ανά τρεις μήνες. Γιατί θεωρείτε ότι φτάσαμε πλέον εδώ; Είναι καθαρά λόγω της οικονομικής κρίσης; 

Η οικονομική κρίση έπαιξε τον ρόλο της σε αυτό. Μεγάλες δουλειές – μεγάλο ρίσκο – μεγάλο κόστος. Αλλά πάνω από όλα είναι η εποχή της ταχύτητας που ζούμε, όλα κινούνται τόσο γρήγορα! Ποιος έχει χρόνο να κάνει μεγάλες δουλειές? Ποίος έχει χρόνο να ακούσει μεγάλες δουλειές? Βέβαια αυτό είναι ένα στοιχείο λυπηρό. Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή, Χρειάζεται χρόνο για να δημιουργήσει, να σκεφτεί, να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και τις ανάγκες του, να φιλοσοφήσει, να επικοινωνήσει με τους άλλους………έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα και αν όχι, γιατί? 


8.Ποιο στοιχείο είναι αυτό που σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε; 

Είναι μάλλον τα παιδικά μας βιώματα. Ένα παιδί που παίζει, ένα παιδί που ζωγραφίζει, και κατ΄ επέκταση κάποιος ενήλικος που θέλει να είναι ζωντανός, θέλει να επικοινωνήσει, να παρηγορηθεί ίσως και να παρηγορήσει, να δημιουργήσει και να εξελιχτεί. 

9.Σχέδια για τον χειμώνα υπάρχουν;

Ετοιμάζουμε το καινούριο μας video clip για ένα ακόμη κομμάτι από το καινούριο μας album, αλλά και διάφορα live καθώς και συνεργασίες και παράλληλες εμφανίσεις με μέλη από παλαιότερες μπάντες του Johnny Logotheti, όπως οι Black Hole 9, κάτι πολύ σημαντικό για μας. Πάντα βέβαια βάζουμε σε σειρά και τις καινούριες μας ηχογραφήσεις για καινούριες δουλειές που βρίσκονται στα σκαριά και ελπίζουμε να κυκλοφορήσουν σύντομα. 

10.Ο επίλογος δικός σας…με στίχο, σκέψη, ανησυχία; 

Ας αναφέρουμε ένα κομμάτι από τους στίχους ενός track του “One Spark” : “Me and your guitar, Me and your guitar, You’re blowing my mind” και έτσι ελπίζουμε η μουσική να σας συντροφεύει, να σας εμπνέει και να επικοινωνεί μαζί σας ουσιαστικά και απόλυτα……….


Interview(Συνέντευξη):Ιορδάνης Μεταλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

2Η ΦΩΤΟ
-->